Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VWS organiseert gesprekken over laatste levensfase

20-01-2020
In veertig huiskamers in Nederland kunnen belangstellenden de komende maanden bij elkaar komen om te praten over voltooid leven, de euthanasiewet en waardig ouder worden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil hiermee een maatschappelijke discussie op gang brengen over de laatste levensfase.
VWS organiseert gesprekken over laatste levensfase

In Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven vinden de huiskamergesprekken plaats, waarin mensen hun ervaring, opvattingen, zorgen en wensen kunnen delen. Bewoners en buurthuizen hebben hun huiskamer opengesteld tussen februari en april 2020 voor iedereen die wil meepraten. Vervolgens gaan experts dieper in op de thema’s. Ook is er tijdens de bijeenkomsten praktische informatie te vinden over mogelijkheden in de laatste levensfase.

De gedachten, gevoelens en opinies over de laatste levensfase worden verzameld en gebundeld in een eindrapport, dat tijdens een afsluitend symposium op 25 juni zal worden aangeboden aan VWS-minister Hugo de Jonge.

Het initiatief voor de dialoog komt voort uit het regeerakkoord, waarin het kabinet heeft besloten een brede maatschappelijke discussie te faciliteren over de reikwijdte van de euthanasiewet, voltooid leven en waardig ouder worden. 

Document acties

Back to top