Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nierteams bezoeken patiënten thuis

PW4 - 19-01-2017
Acht teams met speciaal getrainde zorgverleners bezoeken nierpatiënten thuis om voorlichting te geven aan familie en naasten. Het landelijke project van vier universiteitsziekenhuizen en vier algemene ziekenhuizen wil de directe omgeving van patiënten betrekken bij de impact van een nierziekte.
Nierteams bezoeken patiënten thuis

De Nierteams aan Huis bestaan uit transplantatiecoördinatoren, psychologen en medisch maatschappelijke werkers. Voor de bijeenkomsten worden familieleden en naasten uitgenodigd die voorlichting krijgen over de aandoening van de patiënt.

Het project, onder leiding van het Erasmus MC, is inmiddels gestart en zal drie jaar duren. De voorlichtingsbijeenkomsten van de Nierteams aan Huis worden gemonitord en wetenschappelijk onderzocht op doelmatigheid en kosteneffectiviteit.

Verder moet het project uitwijzen of de nierteams kunnen bijdragen aan een toename van het aantal nierdonaties bij leven.

Nierteams aan Huis is gesubsidieerd door Zorgverzekeraars Nederland en de Nierstichting. Deelnemende ziekenhuizen zijn: Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, AMC en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis locatie West in Amsterdam, UMC Groningen en Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo, Radboudumc in Nijmegen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Document acties

gearchiveerd onder: Niertransplantatie, Voorlichting
Back to top