Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Máxima Medisch Centrum stopt met faxen

PW04 - 18-01-2019
Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven is het eerste ziekenhuis in Nederland dat geen fax meer gebruikt en bijna alle recepten digitaal verstuurt naar de apotheek. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Máxima Medisch Centrum stopt met faxen

Recepten hoeven in het MMC niet meer te worden overgetypt en de patiënt ontvangt per mail een melding als de arts een recept naar de apotheek heeft verstuurd.

Het MMC is ook het eerste ziekenhuis dat binnen het Versnellingsprogramma voor Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional (VIPP) alle doelstellingen op het gebied van medicatie heeft behaald, aldus de NVZ. Landelijk nemen 66 ziekenhuizen en 35 overige zorginstellingen deel aan dit door de overheid gesubsidieerde programma op het gebied van medicatieveiligheid en informatie-uitwisseling.

Patiënten van het MMC kunnen al sinds 2014 via het patiëntenportaal MijnMMC hun medische gegevens online inzien. Voor geneesmiddelen kan de patiënt via het portaal een herhaalrecept aanvragen, dat digitaal kan worden aangeschreven.

Document acties

gearchiveerd onder: Fax, Digitaal, Máxima Medisch Centrum
Back to top