Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kamer wil cash betalen in apotheek verplichten

PW11 - 06-03-2019
In apotheken moet altijd met contant geld betaald kunnen worden. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt het ongewenst als apotheken alleen pinbetalingen accepteren.
Kamer wil cash betalen in apotheek verplichten

Volgens de partijen CDA en 50Plus, die hierover een motie indienden, zijn er diverse apothekers die contant geld weigeren. Het kabinet moet nu in overleg met betrokken partijen bewerkstelligen dat apothekers verplicht worden cashbetalingen mogelijk te maken.

Voor grote groepen in de samenleving heeft, volgens de Kamer, contant afrekenen nog steeds de voorkeur, bijvoorbeeld omdat ze digitaal minder vaardig zijn, weinig geld hebben en zo beter overzicht kunnen houden. Ook mensen die uit de schuldhulpverlening komen zouden met cash geld beter inzicht kunnen houden.

Daarbij komt dat geneesmiddelen geen gewone producten zijn. Die moet je ook kunnen kopen als je alleen met contant geld wilt of kunt betalen, aldus de Kamer.

De Consumentenbond zegt “ronduit teleurgesteld” te zijn in de apothekersbranche. Volgens de belangenorganisatie hebben apothekers een zorgplicht en moeten zij geen drempels opwerpen.

De motie van 50Plus en CDA werd ook gesteund door onder meer de ouderenorganisaties ANBO, KBO-PCOB en NVOG.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Kamer, Betalingen, Cash

Reacties

07-03-2019 17:09
M.M.D.M. Pasmans zegt:

Als de Kamer dan ook de kosten voor de inbraken/overvallen en andere schade door het aanwezig zijn van contant geld op zich zou willen nemen....Maar dat is dan zeker "ondernemersrisico".....

08-03-2019 13:13
J.W. Pesser zegt:

Ik mis de optie dat we als apotheek de mogelijkheid hebben mensen een factuur thuis te sturen, zomogelijk met automatische incasso. hoeft er niets kontant betaald te worden en kan de factuur gewoon afgewacht worden...............

08-03-2019 20:42
A.R.G. van Slobbe zegt:

Ja, het is onhandig om nog steeds met contanten te moeten dealen en de kosten (en risico's) die dat met zich mee brengt. Echter, wat een totaal onnozele manier om geheel gratis een bult negatieve publiciteit te krijgen...

Strategisch missertje m.i.

Back to top