Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Problemen met ademhaling na casirivimab/imdevimab

PW10 - 01-03-2022
Na behandeling met casirivimab/imdevimab (Ronapreve) kunnen COVID-patiënten ademhalingsproblemen krijgen of benauwd worden. Dat blijkt uit twaalf meldingen die Bijwerkingencentrum Lareb heeft ontvangen.
Problemen met ademhaling na casirivimab/imdevimab

De achteruitgang van de longfunctie kan, volgens Lareb, ook te maken hebben met het verslechteren van COVID-19. Ook kunnen in sommige gevallen andere onderliggende aandoeningen een rol hebben gespeeld. Bij een aantal patiënten hebben de ademhalingsproblemen geleid ziekenhuisopname of opname op de intensive care, en twee patiënten zijn uiteindelijk overleden.

Dat deze meldingen optreden ná toedienen wil nog niet zeggen dat ademhalingsproblemen een bijwerking zijn van casirivbimab/imdevimab, benadrukt Lareb, dat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft geïnformeerd over de meldingen.

Casirivimab/imdevimab werd onlangs goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) en wordt gebruikt bij de behandeling van COVID-19-patiënten met een verhoogd risico op een ernstig beloop van de ziekte.

 

Document acties

Back to top