Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

ACM niet akkoord met dubbele overname Mediq

25-05-2021
Mediq Nederland mag de bedrijven Eurocept Homecare en Excellent Clinics, leveranciers van hulpmiddelen en medische voeding, nog niet overnemen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil eerst onderzoeken wat de gevolgen van deze overname zijn voor de concurrentie.
ACM niet akkoord met dubbele overname Mediq

Na de overname van Eurocept en Excellent Homecare krijgt Mediq een zeer sterke positie op het gebied van ambulante infuuspompen, voor het toedienen van geneesmiddelen en voeding, blijkt uit aanwijzingen van de ACM. Ook op het gebied van sondevoeding zouden deze bedrijven te veel marktmacht krijgen, wat gevolgen kan hebben voor de prijs, kwaliteit en of innovatie van deze producten.

Mediq Nederland en Eurocept leveren onder meer hulpmiddelen en medische voeding voor patiënten die thuis zorg ontvangen en aan ziekenhuizen. Excellent Clinics levert in haar klinieken complexe wondzorg en zuurstoftherapie. 

Onderzoek

Als de bedrijven de overnameplannen willen doorzetten en een vergunning aanvragen, zal de mededingingsautoriteit onderzoeken of afnemers, zoals thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen, nog voldoende mogelijkheden hebben om een andere leverancier of producent te kiezen. Daarnaast bekijkt de ACM wat de gevolgen zijn voor de keuzemogelijkheden van zorgverzekeraars, bij het afsluiten van contracten voor de behandeling van hun verzekerden.

Document acties

Back to top