Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pfizer stopt onderzoeken alzheimer en parkinson

PW03 - 10-01-2018
Vanwege tegenvallende resultaten stopt fabrikant Pfizer met alle onderzoeksprogramma’s gericht op alzheimer en parkinson. Pfizer gaat investeren in een fonds voor biotechbedrijven die nieuw neurowetenschappelijk onderzoek willen starten.
Pfizer stopt onderzoeken alzheimer en parkinson

Bij de onderzoekscentra van Pfizer in Cambridge, Andover en Groton in de Verenigde Staten verdwijnen als gevolg van deze koerswijziging in totaal driehonderd banen. Volgens Pfizer is neurowetenschappelijk onderzoek extreem ingewikkeld en riskant; tussen 2002 en 2012 heeft de hele geneesmiddelensector voor alzheimer 244 moleculen onderzocht wat uiteindelijk heeft geleid tot maar één medicijn.

Door de oprichting van een speciaal neurowetenschappelijk ondernemingsfonds wil Pfizer blijven bijdragen aan de bevordering van onderzoek naar geneesmiddelen voor parkinson en alzheimer – meer informatie over het fonds verschijnt binnenkort.

Lopende onderzoeken naar alzheimer en parkinson gaat Pfizer elders onderbrengen. Het geld dat vrijkomt investeert de fabrikant in onderzoek naar: kanker, vaccins, auto-immuunziektes, cardiovasculaire/metabole ziekten en zeldzame ziekten.

Document acties

Back to top