Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘Zorgbestuurders moeten zich voorbereiden op Brexit’

PW08 - 11-02-2019
Door een harde Brexit kunnen genees- en hulpmiddelen vast komen te staan bij de grens, waardoor ze mogelijk niet beschikbaar zijn in Nederland. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) roept zorgbestuurders op maatregelen te nemen.
‘Zorgbestuurders moeten zich voorbereiden op Brexit’

Zorgbestuurders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor de continuïteit van veilige zorg, benadrukt de IGJ, die adviseert zo snel mogelijk een inventarisatie te maken van geneesmiddelen en producten uit het Verenigd Koninkrijk en op zoek te gaan naar alternatieven.

De Inspectie zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van kritische geneesmiddelen wordt bevorderd door waar nodig toestemming te geven aan fabrikanten, groothandelaren of apothekers om een alternatief geneesmiddel in het buitenland te kopen waarvoor in Nederland geen vergunning is verleend.

Verder kunnen er door een no deal-Brexit gevolgen zijn voor producten die al op de Nederlandse markt aanwezig zijn. Bij geneesmiddelen gaat dat bijvoorbeeld over de geldigheid van door het Verenigd Koninkrijk afgegeven certificaten rondom de productie en distributie van geneesmiddelen.

Document acties

gearchiveerd onder: Brexit, Geneesmiddelentekorten, IGJ
Back to top