Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Uitbreiding indicaties vijf middelen

PW10 - 07-03-2019
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over uitbreiding van de indicaties van vijf middelen.
Uitbreiding indicaties vijf middelen

Het diagnostisch hulpmiddel regadenoson (Rapiscan) is nu ook bestemd voor meting van de fractionele flowreserve (FFR) wanneer sprake is van een enkele kransslagaderstenose tijdens invasieve coronaire angiografie en herhaalde FFR-metingen niet te verwachten zijn.

Monotherapie met rucaparib (Rubraca) is bestemd als onderhouds­behandeling voor volwassenen met platinumgevoelige terugkerende hooggradige epitheliale eierstok-, eileider- of primaire buikvlieskanker, die een (complete dan wel gedeeltelijke) respons laten zien op platinabevattende chemotherapie.

De toepassing van golimumab (Simponi) in combinatie met methotrexaat bij kinderen met polyarticulaire juveniele idiopathische artritis die onvoldoende reageerden op eerdere behandeling met metho­trexaat wordt aangepast naar kinderen van 2 jaar en ouder, in plaats van bij kinderen met een lichaamsgewicht van minimaal 40 kilogram.

Dasatinib (Sprycel) gecombineerd met chemotherapie is geïndiceerd bij nieuw gediagnosticeerde, pediatrische Philadelphiachromosoom-positieve acute lymfatische leukemie.

De vaste combinatie van beclome­tasondipropionaat/formoterol­fumaraat/glycopyrronium (Trimbow) is nu ook bestemd als onderhoudsbehandeling bij volwassenen met matige tot ernstige COPD bij wie een combinatie van een langwerkend bèta-2-sympathicomimeticum en langwerkend muscarine-antagonist onvoldoende werkt.

Document acties

Back to top