Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Coronatestservice krijgt dwangsom voor negeren verbod

PW18 - 30-04-2021
Coronatestservice in Badhoevedorp heeft ondanks een verbod eerder deze maand nog zeker twaalf coronatesten afgenomen. Dat is vastgesteld door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), die het bedrijf een last onder dwangsom heeft opgelegd voor iedere volgende coronatest.
Coronatestservice krijgt dwangsom voor negeren verbod

Q-Comed, bekend onder de naam Coronatestservice, heeft de afgelopen maanden meerdere maatregelen gekregen van de IGJ. In de laatste maatregel is bepaald dat dit bedrijf vanaf medio april geen enkele vorm van zorg mag verlenen of aanbieden die te maken heeft met testen op het coronavirus.

Tijdens een bezoek van de inspectie vorige week bleek echter dat er na deze maatregel nog tenminste twaalf coronatesten zijn aangeboden aan het laboratorium waarmee werd samengewerkt.

Volgens het bedrijf zou het gaan om testen die bij het personeel zijn uitgevoerd, maar dit is ook zorgverlening die te maken heeft met testen, aldus IGJ, die een last onder dwangsom heeft opgelegd om herhaling van deze overtreding te voorkomen.

Iedere test die Q-Comed alsnog laat uitvoeren, kost het bedrijf € 25.000, met een maximumbedrag van € 100.000.

Coronatestservice kreeg eerder waarschuwingen van de inspectie voor onder meer onvoldoende hygiëne, voor zowel mensen die kwamen voor een test, als de mensen die werken op de teststraat. Ook werden de antistoffen niet volgens de handleiding gebruikt, en bleek binnen het management van het bedrijf onvoldoende kennis aanwezig op het gebied van infectiepreventie.

Document acties

Back to top