Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Terugroep Roter-paracetamol smelttablet 500 mg bessen

04-05-2021
Omdat in de bijsluiter van sommige Roter-verpakkingen paracetamol instant smelttablet 500 mg bessen een onjuiste dosering staat vermeld voor kinderen, roept de fabrikant enkele batches terug. Dit om te voorkomen dat kinderen te veel paracetamol zouden binnenkrijgen.
Terugroep Roter-paracetamol smelttablet 500 mg bessen

Deze paracetamol is alleen geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder, maar dit staat verkeerd in de bijsluiter. Ook kloppen, aldus de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), de doseringen voor oudere kinderen niet, en ontbreekt de dosering voor volwassenen. Het gaat om de volgende vier batches.

De juiste aanbevolen doseringen voor Roter-paracetamol smelttablet 500 mg bessen zijn: kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar een tablet (500 mg) per keer, maximaal drie tot vier tabletten per dag. Kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar een tablet (500 mg) per keer, maximaal vier tot zes tabletten per dag. Volwassen en kinderen in de leeftijd vanaf 15 jaar een tot twee tabletten van 500 mg per keer, maximaal zes tabletten per dag.

Document acties

Back to top