Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Drone voor medicijnen maakt testvluchten

PW23 - 31-05-2021
ANWB en PostNL starten met het testen van een medische drone voor het met spoed vervoeren van bloed en medicijnen. De drone gaat voor Erasmus MC en Sanquin vliegen naar de regio Zeeland, meldt Erasmus MC.
Drone voor medicijnen maakt testvluchten

Tijdens de vluchten kijken de onderzoekers wat nodig is om uiteindelijk in het luchtruim tussen het ziekenhuis en Zeeland te kunnen vliegen. Daarbij vindt nauw overleg plaats met de Luchtverkeersleiding Nederland, die in dit gebied verantwoordelijk is voor de controle van het luchtruim.      

De testvluchten starten in een weiland bij Rhoon en de drones landen op de dijk langs de oude Maas. Tijdens deze vluchten hebben de drones nog geen medische goederen aan boord. De drone vliegt op tachtig meter hoogte, heeft een spanwijdte van 2,5 meter, is elektrisch aangedreven en geluidsarm.

Consortium

Erasmus MC, Sanquin, ANWB en PostNL werken samen in het consortium Medical Drone Service om transport per drone verder te ontwikkelen. Tussen eind mei en juli 2021 vinden in totaal acht testvluchten plaats.

Binnen het Medical Drone Service worden ook testvluchten uitgevoerd tussen Meppel en Zwolle voor het Isala Diaconessenhuis. Door meerdere trajecten te ontwikkelen, bouwen de partijen kennis op om in de toekomst door heel Nederland te kunnen gaan vliegen.

Document acties

gearchiveerd onder: Erasmus MC, Drone, Medicijnen
Back to top