Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Apothekersassistenten starten actiecampagne #Weslikkenhetnietlanger

Optima Farma, de beroepsvereniging voor apothekersassistenten, stelt met een actiecampagne praktijkproblemen in de apotheek aan de orde. Daarover schrijft de vereniging op haar website.

PW30en31 - 30-07-2021 | door KNMP

KNMP-conceptrichtlijn Astma opnieuw open voor commentaar

De KNMP-conceptrichtlijn Astma staat voor de tweede keer open voor commentaar. Door een grote herziening van de internationale richtlijn Global Initiative for Asthma (GINA guidelines) is de KNMP-conceptrichtlijn Astma opnieuw geactualiseerd.

PW30en31 - 30-07-2021 | door KNMP

Kind of magic

Kinderen kunnen zich nog volledig verliezen in de magie van sprookjes, elfen en eenhoorns. Een wereld waarin alles mogelijk is, zonder bewijs of logica duiken ze erin en genieten ze volop.

PW30en31 - 30-07-2021 | door Maayke Fluitman, bestuurslid KNMP

KNMP-richtlijn Consultvoering is geautoriseerd

De KNMP-richtlijn Consultvoering is geautoriseerd en opgenomen in de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg. Deze nieuwe richtlijn ondersteunt de openbaar apotheker bij het leveren van patiëntgerichte zorg tijdens gesprekken met de patiënt waaraan de openbaar apotheker een farmaceutisch consult verleent.

PW28en29 - 16-07-2021 | door KNMP

GGA

Als GGG staat voor goed gebruik geneesmiddelen, dan kunt u wel raden waarvoor GGA zou kunnen staan. Inderdaad: goed gebruik apotheker.

PW28en29 - 16-07-2021 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Productinformatie beter vindbaar in overzicht IM

Overzichtelijk per toedieningsweg gerangschikt

In de nieuwe rubriek Productenoverzicht (PO.) in het Informatorium Medicamentorum (IM) zijn alle producten in één overzicht te raadplegen onderaan de stoftekst. Ook is het per product mogelijk door te klikken naar het voorschrijfproduct in de G-Standaard. De aparte productteksten zijn vervallen. Met de introductie van het PO. is productinformatie sneller en makkelijker te vinden.

PW28en29 - 16-07-2021 | door Karin Hagendoorn-Becker

Boek, onderscheidingen en video’s over apothekers

Kwartaal in beeld: de maanden april, mei, juni van 2021

Het tweede kwartaal van 2021 staat nog in het teken van het vaccineren, maar ook de zelftest vraagt om aandacht. Bijzonder zijn de koninklijke onderscheidingen voor twee oud-voorzitters van de KNMP en de lancering van een boek over een moedige openbaar apotheker ...

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

Nieuwe regelgeving versterkt betrokkenheid (dienst)apotheken bij acute zorg

In het Staatsblad is een algemene maatregel van bestuur (AMvB) gepubliceerd die de betrokkenheid van (dienst)apotheken bij acute zorg versterkt. Zo moet er vooraf overleg plaatsvinden, waarbij dienstapotheken zijn betrokken, als acute zorg in de regio wordt beëindigd of opgeschort.

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

KNMP zoekt apothekers voor medicijnvideo’s op Apotheek.nl

De KNMP zoekt enthousiaste apothekers die voor de camera uitleg willen geven over medicijnen: van de werking tot en met waarschuwingen. De video’s worden geplaatst op de bijbehorende medicijnpagina op Apotheek.nl, waar ze beschikbaar komen voor gemiddeld 1,6 miljoen bezoekers per maand.

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

Zand, zeep, soda

Zoals gebruikelijk vroeger bij oma thuis, was er altijd zand, zeep en soda. Het was overal goed voor en kwam altijd van pas.

PW26en27 - 02-07-2021 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid KNMP

Aanvragen zorgbonus voor uitzonderlijke prestatie kan nog tot 27 juli

Apothekers kunnen tot 27 juli, 18.00 uur, opnieuw een zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de coronacrisis. De exacte hoogte van de tweede zorgbonus van het ministerie van VWS is afhankelijk van het aantal aanvragen.

PW25 - 25-06-2021 | door KNMP

Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

De online publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’ van de KNMP is op 24 juni begonnen. KNMP-leden kunnen de ‘Goed voorbereid op reis’-poster en -folder kosteloos bestellen. Er is ook een narrowcast beschikbaar.

PW25 - 25-06-2021 | door KNMP

Let op u saeck!

Deze maand is het twintig jaar geleden dat ik mijn apotheek heb overgenomen. Een hectische periode waarbij je je afvraagt of de financiering wel rond komt en of je de investering ooit kan terugverdienen. Van alle kanten zouden de bedreigingen op de apotheek afkomen.

PW25 - 25-06-2021 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

Eikenprocessierups: eigen standaard zelfzorgadvies

Standaard draagt bij aan laagdrempelige farmaceutische zorg

De tiende herziening van het boek Standaarden voor Zelfzorg bevat een nieuwe standaard, namelijk over de eikenprocessierups. “De standaard stelt apothekers en -assistenten in staat een wetenschappelijk onderbouwd zelfzorgadvies te geven aan patiënten die gezondheidsklachten ervaren door brandharen van de eikenprocessierups.”

PW24 - 18-06-2021 | door Desi van Eendenburg

ZN heropent aanvraagloket om meerkostenbijdrage corona aan te vragen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heropent eenmalig het aanvraagloket bij VECOZO om een bijdrage aan te vragen voor de coronameerkosten. Apotheken kunnen van 15 juni tot 29 juni 2021 alsnog een aanvraag doen, indien zij dit binnen de eerdere termijn nog niet hebben gedaan.

PW24 - 18-06-2021 | door KNMP

Tiende editie Standaarden voor Zelfzorg beschikbaar

De tiende editie van het boek Standaarden voor Zelfzorg is uit. Het boek is voorzien van rijke informatie over zelfzorg en biedt praktische handvatten. De herziene druk is te bestellen via de KNMP-website.

PW24 - 18-06-2021 | door KNMP

Macht der gewoonte

De zorg is gebouwd op gewoontes. Dat is fijn, want die gewoontes kennen we en maken dat we veilig kunnen werken. De ene gewoonte is makkelijker te doorgronden dan de andere gewoonte. En van sommige gewoontes weten we niet meer waarom ze ooit een gewoonte zijn geworden. Is het cultuur, gemak of iets anders? Een typisch geval van “we doen het altijd al zo”.

PW24 - 18-06-2021 | door Nicole Hunfeld, bestuurder KNMP

Input gevraagd op beroepscompetentieprofiel openbaar apotheker

De KNMP, de Wetenschappelijk Sectie Openbaar apothekers (WSO) en het Centraal College vragen input van hun leden op het beroepscompetentieprofiel van de openbaar apotheker. Het huidige profiel heeft een actualisatieslag nodig. Deelnemers kunnen de vragenlijst tot 25 juni 2021 invullen.

PW23 - 11-06-2021 | door KNMP

KNMP-rapport biedt inzichten in het contracteerproces

De KNMP biedt met het rapport Evaluatie onderhandelingstraject contractering 2021 e.v. in de extramurale farmacie inzichten in het contracteerproces. Het rapport maakt kansen en uitdagingen inzichtelijk van het contracteerproces tussen zorgmakelaars en zorgverzekeraars.

PW23 - 11-06-2021 | door KNMP

Hand erop

Vroeger bezegelde je een afspraak met een handdruk. Daarmee gaf je aan iemand te ‘vertrouwen’. Tegenwoordig gaat dat anders. Je krijgt van de zorginkoper van de zorgverzekeraar digitaal twee velletjes papier met op de laatste pagina een kruisje. En daarnaast krijg je nog drie addenda, vijf bijlagen en zeven verwijzingen naar online-voorwaarden.

PW23 - 11-06-2021 | door Sijtze Blaauw, bestuurder KNMP

Document acties

Back to top