Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Mid summer blues

Het is zomerreces en de vergaderdrukte houdt haar adem in. Even geen vergaderingen, of toch?

Terwijl ik rondjes ren in mijn apotheek vanwege personele schaarste, zie ik vanuit mijn ooghoek alweer de agenda-alerts binnenstromen. Houden sommigen dan nooit op met vergaderen? Zelfs het Integraal Zorgakkoord-traject maakt een korte pas op de plaats. Ambities genoeg, maar het moet wel uitvoerbaar en haalbaar blijven.

PW31en32 - 05-08-2022 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid KNMP

Apotheekteams ondervinden last van frustratie en onbegrip

Zeven op de tien apotheekteams ondervinden dagelijks last van frustratie en/of onbegrip van patiënten. Dat blijkt uit een enquête van de KNMP waarop ruim achthonderd openbaar apothekers hebben gereageerd.

PW31en32 - 05-08-2022 | door KNMP

Subsidie beschikbaar voor apotheken om regeldruk zelf te verminderen

Apotheken en andere zorgaanbieders kunnen van 1 tot 30 september 2022 aanspraak maken op een subsidieregeling om zelf aan de slag te gaan met het verminderen van regeldruk. Deze regeling maakt onderdeel uit van het overheidsprogramma [Ont]Regel de Zorg.

PW31en32 - 05-08-2022 | door KNMP

’Grensoverschrijdend gedrag: bespreek het, hoe lastig ook’

Voorzitters KNMP en NVZA doen gezamenlijke oproep

Als er één rode draad bestaat bij grensoverschrijdend gedrag dan is die dat het jarenlang kan voortduren. “Bespreek het, in een vroeg stadium. Spreek elkaar aan. Hoe lastig het ook is. Voordat het volledig uit de hand loopt”, luidt de gemeenschappelijke oproep van de koepelvoorzitters Aris Prins (KNMP) en Gerard Hugenholtz (NVZA).

PW31en32 - 05-08-2022 | door Dennis Mulkens

KNMP-rapport: contracten bieden (te) beperkte basis

Het contracteerproces in de extramurale farmacie en de uiteindelijke contracten die daaruit voortkomen geven een (te) beperkte basis voor goede farmaceutische patiëntenzorg.

PW29en30 - 22-07-2022 | door KNMP

‘Wees niet bang, durf ook lollige content te maken’

‘Laat jezelf als medicatiespecialist zien’

Hoe breng je opgedane kennis tijdens de colleges farmacotherapie over op een lekenpubliek? Eerstejaars masterstudenten Farmacie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kregen de opdracht content te plaatsen voor leken en werden voor korte tijd beheerder van het Instagramaccount ‘Farmavoorjou’. Vijf studenten delen hun ervaringen. “Het is mooi om te zien dat je zoveel mensen kunt bereiken vanuit het apothekersvak.”

PW29en30 - 22-07-2022 | door Leanne Zuur

‘Als we zichtbaarder willen zijn, moeten we ons verdiepen’

‘Samen kader vormen brengt ons verder’

Openbaar apothekers Sue Kroon-Chadli en Piet Ooms startten vorig jaar in de eerste lichting van de tweejarige opleiding tot kaderapotheker. Deze opleiding is voor openbaar apothekers die een spilfunctie in de regio willen vervullen, op inhoudelijk en strategisch gebied. “Ik voelde de behoefte om meer zichtbaar te zijn in de regio. Die opdracht is met deze opleiding een stuk makkelijker geworden.”

PW27en28 - 08-07-2022 | door Manon Boot

Naomi Jessurun benoemd tot lid KNMP-bestuur en voorzitter Sectie AGM

Naomi Jessurun is eind juni verkozen tot KNMP-bestuurslid en daarna in de Algemene Vergadering (AV) tevens benoemd tot voorzitter van de Sectie AGM. Ook is vicevoorzitter Nicole Hunfeld herbenoemd tijdens de AV.

PW27en28 - 08-07-2022 | door KNMP

Harm Geers aangesteld als nieuwe Directeur Opleidingen

Harm Geers wordt per 1 september 2022 aangesteld als Directeur Opleidingen. Daarmee wordt Geers directeur van het onlangs gelanceerde Charlotte Jacobs Instituut (CJI), zijnde de afdeling Opleidingen van de KNMP.

PW27en28 - 08-07-2022 | door KNMP

Hollen of stilstaan

Afgelopen periode was er weer één van rennen en vliegen. Met het wegvallen van de ‘vrijheidsbeperkende maatregelen’, lijkt het alsof iedereen weer zo snel mogelijk terug wil naar het oude.

PW27en28 - 08-07-2022 | door Sijtze Blaauw, bestuurslid KNMP

Apotheker vol in beeld op tv, onrust over vitamine D

Kwartaal in beeld: de maanden april, mei en juni van 2022

De apotheker komt in het tweede kwartaal vol in beeld bij veel bekeken televisieprogramma’s. In Klokhuis geeft Ceren Zwijnenburg uitleg over het vak. In Kassa licht KNMP-voorzitter Aris Prins de gevolgen toe van een pijnlijke maatregel rondom vitamine D. Ook de geneesmiddelentekorten blijven een dagelijkse zorg.

PW26 - 01-07-2022 | door KNMP

Stapel tekorten

De geneesmiddelentekorten zijn een dagelijkse zorg in apotheken. Maar ook in het ziekenhuis, kan ik jullie melden.

PW26 - 01-07-2022 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Tolken voor zorg Oekraïense vluchtelingen zijn beschikbaar

Apothekers kunnen gebruikmaken van tolken en taalondersteuning bij de zorg aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dat is bekendgemaakt op de website van de Rijksoverheid.

PW26 - 01-07-2022 | door KNMP

Tweede Kamer wil debat over gevolgen GVS-herberekening voor apothekers en patiënten

Tweede Kamerleden willen nader met minister Ernst Kuipers (VWS) in debat over de herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS). Daartoe besloot de vaste Kamercommissie VWS eind juni tijdens een procedurevergadering in de Tweede Kamer.

PW26 - 01-07-2022 | door KNMP

Steun voor in dienst houden van apotheekmedewerkers met Long COVID

Apotheken kunnen financiële steun aanvragen om apotheekmedewerkers met Long COVID langer in dienst te houden. Deze subsidieregeling is onlangs gepresenteerd door minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport).

PW25 - 24-06-2022 | door KNMP

Minister Helder kondigt vervolg aan van [Ont]Regel de Zorg

Minister Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) kondigt een vervolg aan van het programma [Ont]Regel de Zorg om zo administratieve regeldruk in de zorg te verminderen. Dat doet de bewindspersoon in een brief aan de Tweede Kamer.

PW25 - 24-06-2022 | door KNMP

Eenheid

Op uitnodiging mocht ik in het kader van een dag voor zorgbestuurders eens een optreden van de ME bijwonen. We kwamen ergens in het land bijeen en kregen daar te horen en heel inzichtelijk getoond dat het vormen van een eenheid enorm helpt bij succesvol optreden. Het verhaal van de ketting die zo sterk is als de zwakste schakel.

PW25 - 24-06-2022 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Herziening GVS

Minister Kuipers is van plan het GVS per 2023 te moderniseren. De KNMP is hier geen voorstander van en heeft samen met andere organisaties haar bezwaren geuit bij de minister.

PW24 - 17-06-2022 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

Charlotte Jacobs Instituut voor openbare farmacie gelanceerd

KNMP-voorzitter Aris Prins heeft op 7 juni het Charlotte Jacobs Instituut (CJI) gelanceerd. Het CJI is het opleidingsinstituut van de KNMP voor de Vervolgopleiding Openbare Farmacie en de Opleiding tot Kaderapotheker.

PW24 - 17-06-2022 | door KNMP

Minister Kuipers wil 1 juli met regels komen voor ijzeren voorraad

Minister Ernst Kuipers (VWS) streeft ernaar om uiterlijk 1 juli 2022 met een beleidsregel te komen voor fabrikanten en groothandels om een ijzeren voorraad van tweeënhalve maand aan te houden. Dat meldt de bewindspersoon aan de Tweede Kamer.

PW24 - 16-06-2022 | door KNMP

Document acties

Back to top