Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Eerste lichting Leidse studenten Farmacie krijgt diploma

PW39 - 19-09-2019
Aan de nieuwe driejarige masteropleiding farmacie in Leiden hebben de eerste twaalf studenten deze week hun diploma ontvangen.
Eerste lichting Leidse studenten Farmacie krijgt diploma

De studenten zijn, volgens de opleiding, opgeleid volgens de noemer 'experienced based-leren', wat betekent dat ze de theorie uit de collegezaal direct kunnen toepassen in de praktijk. Al vanaf vier weken na de start van de masteropleiding lopen de studenten gedurende de hele master negen verschillende coschappen. In een openbare, poliklinische of ziekenhuisapotheek richten de studenten zich geheel op de dagelijkse werkzaamheden van de apotheker.

Om het onderwijs zoveel mogelijk aan te sluiten op de praktijk, is het curriculum ingedeeld in thema’s rondom patiëntgroepen en veelvoorkomende ziektes een aandoeningen. En in het kader van 'interprofessioneel leren' is er meer aandacht voor aansluiting met andere beroepsgroepen in de zorg, aldus de opleiding.

De in 2016 in Leiden gestarte masteropleiding is een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR) van de Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen (W&N) van de Universiteit Leiden.

 

 

 

Document acties

Back to top