Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 11, jaar 2011

met PW Wetenschappelijk Platform

18 maart 2011

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Internetapotheken

Apothekers moeten zorgen voor een compleet medicatiedossier. Volgens apotheker Hester van Groningen kan zij niet aan die eis voldoen, omdat zij van internet­apotheken nog nooit een afleverbericht heeft ontvangen.

18-03-2011 | door edbos

‘Strijd om de patiënt is begonnen’

“Continu in contact zijn met de klant is van levensbelang.” Daarom zijn intensieve communicatie en natuurlijk een professionele uitstraling de belangrijke kenmerken van Medizijn Apotheek, een nieuwe apotheekformule ontwikkeld door apothekers Gert van Brummelen en Rijk Jurg.

18-03-2011 | door edbos

Laten zien wat we doen

Apotheker Emma de Feijter ging in gesprek met een zorggroep van huisartsen. Aan de hand van de KNMP richtlijn besprak zij de diabeteszorg. “Met deze richtlijnen kunnen apothekers precies laten zien wat ze doen.”

18-03-2011 | door edbos

Zorgverleners kunnen geen solisten meer zijn

De Lunterse Apotheek nam het initiatief voor de bouw van een gezondheidscentrum in het Veluwse dorp. De huisartsen haakten af, maar toch krijgt Lunteren straks een multidisciplinaire voor­ziening van allure.

18-03-2011 | door groeneveld

Aandeel generiek boven de 60%

Het aantal verstrekkingen van generieke geneesmiddelen nam in 2010 met 16% toe tot 112 miljoen. Het aandeel dat deze groep uitmaakt binnen het totaal aantal verstrekkingen kwam daarmee voor het eerst boven de 60%.

18-03-2011 | door pw

Patiënt zelfstandiger door telemedicatie

Medicijnen aanreiken via een geautomatiseerde medicatie­dispenser verbetert de therapietrouw, medicatieveiligheid en kwaliteit van leven van patiënten. Dit blijkt uit een pilot van Lloyds Apotheek Bodegraven en een thuiszorgorganisatie. De apotheek werd hiermee tweede in de strijd om de FPZ-prijs die werd uitgereikt op de KNMP Wetenschapsdag.

18-03-2011 | door Mike Nettekoven

Geen melding bij zwangerschap? Wèl actie!

Bij het aanschrijven van metformine voor een zwangere krijgt u een uitgebreid advies op uw scherm met mogelijke alternatieven en overwegingen voor een goede therapie. Bij nitrofurantoïne is de tekst aanzienlijk korter en metronidazol geeft geen tekst [1]. Hoe komt dat?

18-03-2011 | door Monique Groen

Ruimere openingstijden

PW-poll

18-03-2011 | door pw

Eerste schrijver Informatorium krijgt jubileumeditie

De inmiddels 83-jarige Heleen de Ru maakte veertig jaar geleden de eerste editie van het Informatorium Medicamentorum. Huidige hoofdredacteur Atty Hielema overhandigde haar daarom de jubileumeditie die afgelopen februari verscheen.

18-03-2011 | door knmp

Aanmelding als lid

Belanghebbenden wordt gewezen op de artikelen 3 en 5 van het Huishoudelijk Reglement.

18-03-2011 | door knmp

Contracteerverplichting Apotheek Breskens

De NZa legt Apotheek Breskens een contracteerverplichting van drie jaar op. Eerder wilde de apotheek het contract van zorgverzekeraar Menzis niet tekenen. Het besluit van de NZa heeft grote gevolgen, ook voor andere zorgaanbieders.

18-03-2011 | door knmp

Rondleiding kunstenares farmaceutisch museum

Het nationaal farmaceutisch museum organiseert aanstaande zondag 20 maart een kunstenaarsrondleiding door de expositie Pharmakon.

18-03-2011 | door knmp

'We komen letterlijk naar u toe'

De vacature voor de nieuwe functie districtsadviseur leverde heel veel reacties op. Dat is prettig als je acht geschikte districtsadviseurs zoekt. “Als vereniging moet je actief meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en anticiperen op de toekomst. De KNMP districtsadviseurs vervullen hierin een belangrijke rol.”

18-03-2011 | door knmp

Veelzijdig

redactioneel

18-03-2011 | door apolderman

Adviezen eyeopener voor ouders

Apotheek Smilde won afgelopen dinsdag de FPZ-prijs. Deze apotheek geeft voorlichting om vergiftigingen bij jonge kinderen te voorkomen. “Dit is eenvoudig uit te voeren, dus meedoen!”

17-03-2011 | door Marc de Leeuw

Snelheid en comfort

column

16-03-2011 | door Steven Verhagen-Smits

Loonsverhoging apothekers in loondienst

Het Hoofdbestuur van de KNMP heeft besloten de salarissen voor gevestigde en tweede apothekers in loondienst voor 2011 te verhogen met 0,75%. Het maakt niet uit of de apothekers zich in de registratiefase bevinden.

14-03-2011 | door groeneveld

Apotheker heeft recht op labwaarden

Minister Edith Schippers (VWS) is blij met het voorstel van D66-Kamerlid Pia Dijkstra om apothekers de beschikking te geven over labwaarden. Dat maakte ze donderdag bekend tijdens een debat in de Tweede Kamer. “Dit voorstel kan op mijn warme steun rekenen”, aldus de minister.

10-03-2011 | door groeneveld

Quadrupeltherapie beter bij eradicatie H. pylori

Quadrupeltherapie werkt beter bij het uitroeien van Helicobacter pylori dan tripeltherapie. Dat blijkt uit een onderzoek dat The Lancet online heeft gepubliceerd.

07-03-2011 | door marcdl

Nitroglycerine nieuwe optie bij osteoporose

Dagelijks smeren met nitroglycerinezalf verhoogt de botmineraaldichtheid en vermindert de botafbraak. Dat blijkt uit een publicatie in de Journal of the American Medical Association.

07-03-2011 | door marcdl
Back to top