Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

'We komen letterlijk naar u toe'

KNMP districtsadviseurs nieuwe verbindende schakel

PW Magazine 11, jaar 2011 - 18-03-2011 | door knmp
De vacature voor de nieuwe functie districtsadviseur leverde heel veel reacties op. Dat is prettig als je acht geschikte districtsadviseurs zoekt. “Als vereniging moet je actief meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en anticiperen op de toekomst. De KNMP districtsadviseurs vervullen hierin een belangrijke rol.”

“Het zijn roerige tijden voor onze leden: alles verandert of is niet meer. En dan wil je als lid natuurlijk dat jouw vereniging daar met een vernieuwde cultuur en aanpak op aansluit. Een vereniging die goed naar je luistert en je adviseert”, legt Arno Hammers uit. Hij is strategisch beleids­adviseur bij de KNMP. “Dichter bij de leden en letterlijk naar ze toe gaan, in woord én daad. Anders ben je snel ongeloofwaardig. Aan mooie woorden hebben leden niets, de crux zit in wat de vereniging echt doet.”

Verbindende schakel

Hammers is vanuit zijn functie verantwoordelijk voor de districtsvorming. “We hebben in 2010 de districtsledenbijeenkomsten geïntroduceerd met gebruikmaking van nieuwe (interactieve) communicatiemogelijkheden. Binnenkort volgt de uitrol van de exclusief voor leden opgezette KNMP 2.0 LinkedIn-groep en subgroepen. En nu gaan de leden kennismaken met onze acht nieuwe KNMP districtsadviseurs. Zij vormen de verbindende schakel tussen de KNMP en de leden.”

Afstand verkleinen

“Kort samengevat hebben de districts­adviseurs als taak de spreekwoordelijke maar soms ook letterlijk grote afstand tussen ‘de Alexanderstraat’ en onze leden te verkleinen”, licht Hammers toe. “Leden moeten makkelijker en gerichter toegang hebben tot alles wat de KNMP biedt. Elk district heeft een eigen adviseur, soms gedeeld met een ander district zoals Zuidoost I en II. De districtsadviseurs hebben geen kantoor en zijn voortdurend op pad om leden wegwijs te maken in het actuele KNMP-beleid en ons producten- en dienstenaanbod. Ze weten bovendien via collega-districtsadviseurs precies wat elders in het land gebeurt. De adviseurs willen ook graag weten wat onze leden beweegt. Wat hun wensen en behoeften zijn. En ook wat er door (lokale) apothekersorganisaties gedaan wordt.”

Naast adviseur van de leden zijn ze dus ook de ‘ogen en oren’ van de KNMP in de regio. “De kreet ‘dat nemen we mee naar Den Haag’ is een toezegging en geen holle frase”, belooft Hammers. “Zo werken we continu aan een nog betere aansluiting van de KNMP-activiteiten op de behoeften van de praktijk.”

Begeleiden

Hammers gaat de districtsadviseurs intensief begeleiden. “Zij zijn een nieuwe soort KNMP-medewerkers met andere competenties dan we gewend waren, maar met een groot hart voor de (farmaceutische) zorg en voor de leden in het bijzonder.”

Heeft u vragen over de KNMP districts­adviseurs? Stuur ze naar a.hammers@knmp.nl.

Document acties

Back to top