Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuws

Vergoeding magistraal dexamfetaminesulfaat

De magistrale bereiding van 2,5 mg dexamfetaminesulfaat wordt per 1 maart 2018 vergoed.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW07 - 02-02-2018 1 reactie

Miljoen overstappers van zorgverzekering

Ruim een miljoen mensen – 5,9% van alle verzekerden – zijn overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat komt naar voren uit voorlopige cijfers van Vektis. Vorig jaar kwam het aandeel overstappers uit op 6,4%.

Zorgverzekeraars PW03 - 18-01-2018

Toch artsenverklaring voor Brilique

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verlangt opnieuw artsenverklaringen voor ticagrelor (Brilique).

Zorgverzekeraars PW49 - 24-11-2017

Consumentenbond: kleine zorgverzekeraars zijn populair

Consumenten zijn het meest tevreden over de kleine zorgverzekeraars DSW, ONVZ en PNOzorg. Dat blijkt uit de Zorgmonitor van de Consumentenbond, een enquête onder tienduizend leden van een internetpanel.

Zorgverzekeraars 30-10-2017

NZa: controle transparantie websites zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars moeten consumenten volledig informeren zodat zij een afgewogen keuze kunnen maken voor een nieuwe zorgverzekering. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) start de komende maanden diverse acties om dit te controleren, onder meer via Twitter.

Algemeen, Zorgverzekeraars PW33/34 - 09-08-2017

Overleg over hoge norm medicatiebeoordelingen

Groep patiënten voor review stijgt van 220.000 tot 755.000

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) overlegt met de KNMP, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) hoe ze de nieuwe norm voor medicatiebeoordelingen kunnen halen. Daarmee reageren ze op de brief waarin minister Edith Schippers van Volksgezondheid vorige maand de Tweede Kamer meldde dat het aantal medicatiebeoordelingen vanaf 2018 omhoog moet.

Politiek & overheid, Zorgverzekeraars PW11 - 14-03-2017

Vergoeding blijft voor doorgeleverd aripiprazol 1 mg voor kinderen

Doorgeleverde bereidingen van aripiprazol 1 mg voor kinderen tot 12 jaar blijven in aanmerking komen voor vergoeding.

Zorgverzekeraars PW1/2 - 15-12-2016

Artsenbezoeker van IVM bespaart kosten

Huisartsen schrijven doelmatiger voor na een gesprek met een onafhankelijk artsenbezoeker. Bij antidepressiva gebeurde dat 19% vaker en bij bloeddrukverlagende RAAS-remmers 14%, blijkt uit onderzoek dat het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) heeft verricht voor Zilveren Kruis.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW45 - 31-10-2016

VGZ wijst biosimilar Abasaglar aan als voorkeursmiddel

Apothekers moeten vanaf 1 september het biosimilar Abasaglar afleveren aan VGZ-verzekerden die starten met het langwerkende insuline glargine. Huidige gebruikers van het spécialité Lantus mogen dit gewoon blijven doorgebruiken. Aanstaande donderdag zal de zorgverzekeraar voorschrijvers en apothekers hierover informeren. VGZ volgt hiermee zorgverzekeraar Menzis die Abasaglar begin dit jaar aanwees als preferent middel voor nieuwe gebruikers.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars 09-08-2016

NIVEL: 40% hart- en vaatpatiënten heeft probleem bij omzetting

Vier op de tien patiënten die hart- en vaatmedicatie innemen krijgen problemen als ze van geneesmiddel moeten wisselen door het preferentiebeleid. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze het nieuwe medicijn moeten innemen, vinden de verpakking onhandig en ervaren bijwerkingen.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars 03-08-2016

ACM versterkt positie inkopers geneesmiddelen

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars kunnen hun slagkracht vergroten bij de gezamenlijke inkoop van geneesmiddelen. De concurrentieregels bieden daar ruimte voor, stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Industrie, Zorgverzekeraars PW 18 - 25-04-2016

Voorwaardelijke vergoeding voor alirocumab

Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert alirocumab (Praluent) onder voorwaarden te vergoeden voor behandeling van volwassenen met primaire hypercholesterolemie of gemengde dyslipidemie.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW 18 - 22-04-2016

Blijvende vergoeding voor alemtuzumab

Het Zorginstituut Nederland (ZIN) adviseert alemtuzumab (Lemtrada) blijvend te vergoeden voor volwassenen met actieve relapsing-remitting multipele sclerose (RRMS).

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW 17 - 19-04-2016

Vergoeding tioguanine gewijzigd

Sinds 1 april wordt tioguanine (Thiosix) alleen vergoed voor volwassenen met inflammatoire darmziekten indien azathioprine en mercaptopurine niet voldoen en indien het middel niet wordt gecombineerd met een tumornecrosefactor-alfaremmer of met vedolizumab.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars 15-04-2016

Voorwaarden vergoeding eltrombopag verruimd

Het Zorginstituut Nederland (ZiNL) adviseert eltrombopag (Revolade) ook te vergoeden voor volwassen verzekerden met verworven ernstige aplastische anemie (SAA) die refractair is voor eerdere immunosuppressieve therapie of intensief voorbehandeld is, als zij niet in aanmerking komen voor hemopoëtische stamceltransplantatie.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW 17 - 11-04-2016

Onderzoek: marktmacht verzekeraars niet groot

Kans op versterking onderhandelingspositie apotheekketens

De marktmacht van zorgverzekeraars is niet te groot. Het beeld van veel Nederlanders dat zij meer marktmacht hebben dan ziekenhuizen, huisartsen en apothekers is onterecht. Eerder geldt het omgekeerde.

Zorgverzekeraars PW 14 - 31-03-2016 3 reacties

Evolocumab vanaf 1 april in het basispakket

Het cholesterolverlagende middel evolocumab (Repatha) wordt vanaf 1 april vergoed vanuit het basispakket voor patiënten met een hoog risico op hart- en vaatziekten. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid vanochtend bekendgemaakt.

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW 14 - 30-03-2016

NZa: meer aandacht dure medicatie in contracten

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben in hun contracten voor dit jaar meer en betere afspraken gemaakt over de betaalbaarheid en toegankelijkheid van dure geneesmiddelen. Dat concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Geneesmiddelen, Zorgverzekeraars PW 13 - 29-03-2016

NZa: contracteis vervalt bij bepaalde zorg van huisarts

Huisartsen kunnen vanaf 1 april ongeveer dertig verrichtingen declareren zonder daarover een contract te hebben afgesloten met een zorgverzekeraar. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gisteren bekendgemaakt.

Politiek & overheid, Zorgverzekeraars 03-03-2016

Document acties

Back to top