Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Terminologie

In ons huidige bestaan als openbaar apotheker spelen twee termen een grote rol: ‘doelmatig’ en ‘zichtbaarheid’. Als je doelmatig vertaalt als “je doel zo matig mogelijk bereiken” dan kom je aardig in de buurt van hoe dit begrip nu wordt uitgelegd.

PW34 - 27-08-2021 | door Jacco Pesser, bestuurder KNMP

Minister wil in gesprek over grotere vaccinatierol apotheken

Demissionair minister Hugo de Jonge (VWS) wil in gesprek met apothekers over een mogelijke uitbreiding van hun rol bij de COVID-19-vaccinatie. Daarmee reageert De Jonge op vragen van het Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66) tijdens het Kamerdebat over het coronavirus.

PW34 - 27-08-2021 | door KNMP

IGJ over FMD-onderzoek: ‘Meeste apotheken zijn goed op weg’

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meldt dat de meeste apotheken goed op weg zijn met de controle op veiligheidskenmerken van geneesmiddelen. Dat concludeert de inspectie in een onderzoek op basis van een enquête onder alle apotheekhoudenden.

PW34 - 27-08-2021 | door KNMP

Nieuwe herregistratie-eisen van meer kaders voorzien

Herregistratie-eisen vernieuwd voor openbaar apothekers én ziekenhuisapothekers

Een nieuw Besluit Registratie en Herregistratie Specialismen Farmacie is per 1 juli van kracht. Openbaar apotheker Emma van Roosmalen-de Feijter en ziekenhuisapotheker Henk Spijker waren bij de ontwikkeling ervan betrokken. Zij vertellen over de belangrijkste wijzigingen voor hun beroepsgroepen.

PW32en33 - 13-08-2021 | door Paul Poley

Opnieuw subsidies beschikbaar voor Proeftuinen Therapietrouw

ZonMw stelt opnieuw subsidies beschikbaar aan apothekers voor projecten die zich richten op het verbeteren van de therapietrouw bij thuiswonende patiënten. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 20 oktober 2021, 14.00 uur.

PW32en33 - 13-08-2021 | door KNMP

Regeling verstrekking zelftesten bij thuisisolatie

Apothekers kunnen zelftesten verstrekken aan mensen die in thuisisolatie zijn en nog niet volledig ingeënt kunnen zijn of op medisch advies (nog) niet zijn ingeënt. De verstrekking vindt plaats via een regeling ‘Zelftesten bij thuisisolatie’, die sinds 28 juli actief is.

PW32en33 - 13-08-2021 | door KNMP

Het consult

Op sociale media zie je vakantiegangers met een COVID-19-QR-code in een ver land. In mijn apotheek krijg ik vragen naar aanleiding van dezelfde media, over mogelijke bijwerkingen van vaccins.

PW32en33 - 13-08-2021 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid KNMP

Apothekersassistenten starten actiecampagne #Weslikkenhetnietlanger

Optima Farma, de beroepsvereniging voor apothekersassistenten, stelt met een actiecampagne praktijkproblemen in de apotheek aan de orde. Daarover schrijft de vereniging op haar website.

PW30en31 - 30-07-2021 | door KNMP

KNMP-conceptrichtlijn Astma opnieuw open voor commentaar

De KNMP-conceptrichtlijn Astma staat voor de tweede keer open voor commentaar. Door een grote herziening van de internationale richtlijn Global Initiative for Asthma (GINA guidelines) is de KNMP-conceptrichtlijn Astma opnieuw geactualiseerd.

PW30en31 - 30-07-2021 | door KNMP

Kind of magic

Kinderen kunnen zich nog volledig verliezen in de magie van sprookjes, elfen en eenhoorns. Een wereld waarin alles mogelijk is, zonder bewijs of logica duiken ze erin en genieten ze volop.

PW30en31 - 30-07-2021 | door Maayke Fluitman, bestuurslid KNMP

KNMP-richtlijn Consultvoering is geautoriseerd

De KNMP-richtlijn Consultvoering is geautoriseerd en opgenomen in de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg. Deze nieuwe richtlijn ondersteunt de openbaar apotheker bij het leveren van patiëntgerichte zorg tijdens gesprekken met de patiënt waaraan de openbaar apotheker een farmaceutisch consult verleent.

PW28en29 - 16-07-2021 | door KNMP

GGA

Als GGG staat voor goed gebruik geneesmiddelen, dan kunt u wel raden waarvoor GGA zou kunnen staan. Inderdaad: goed gebruik apotheker.

PW28en29 - 16-07-2021 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Productinformatie beter vindbaar in overzicht IM

Overzichtelijk per toedieningsweg gerangschikt

In de nieuwe rubriek Productenoverzicht (PO.) in het Informatorium Medicamentorum (IM) zijn alle producten in één overzicht te raadplegen onderaan de stoftekst. Ook is het per product mogelijk door te klikken naar het voorschrijfproduct in de G-Standaard. De aparte productteksten zijn vervallen. Met de introductie van het PO. is productinformatie sneller en makkelijker te vinden.

PW28en29 - 16-07-2021 | door Karin Hagendoorn-Becker

Boek, onderscheidingen en video’s over apothekers

Kwartaal in beeld: de maanden april, mei, juni van 2021

Het tweede kwartaal van 2021 staat nog in het teken van het vaccineren, maar ook de zelftest vraagt om aandacht. Bijzonder zijn de koninklijke onderscheidingen voor twee oud-voorzitters van de KNMP en de lancering van een boek over een moedige openbaar apotheker ...

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

Nieuwe regelgeving versterkt betrokkenheid (dienst)apotheken bij acute zorg

In het Staatsblad is een algemene maatregel van bestuur (AMvB) gepubliceerd die de betrokkenheid van (dienst)apotheken bij acute zorg versterkt. Zo moet er vooraf overleg plaatsvinden, waarbij dienstapotheken zijn betrokken, als acute zorg in de regio wordt beëindigd of opgeschort.

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

KNMP zoekt apothekers voor medicijnvideo’s op Apotheek.nl

De KNMP zoekt enthousiaste apothekers die voor de camera uitleg willen geven over medicijnen: van de werking tot en met waarschuwingen. De video’s worden geplaatst op de bijbehorende medicijnpagina op Apotheek.nl, waar ze beschikbaar komen voor gemiddeld 1,6 miljoen bezoekers per maand.

PW26en27 - 02-07-2021 | door KNMP

Zand, zeep, soda

Zoals gebruikelijk vroeger bij oma thuis, was er altijd zand, zeep en soda. Het was overal goed voor en kwam altijd van pas.

PW26en27 - 02-07-2021 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid KNMP

Aanvragen zorgbonus voor uitzonderlijke prestatie kan nog tot 27 juli

Apothekers kunnen tot 27 juli, 18.00 uur, opnieuw een zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd tijdens de coronacrisis. De exacte hoogte van de tweede zorgbonus van het ministerie van VWS is afhankelijk van het aantal aanvragen.

PW25 - 25-06-2021 | door KNMP

Doe mee aan de campagne ‘Goed voorbereid op reis’

De online publiekscampagne ‘Goed voorbereid op reis’ van de KNMP is op 24 juni begonnen. KNMP-leden kunnen de ‘Goed voorbereid op reis’-poster en -folder kosteloos bestellen. Er is ook een narrowcast beschikbaar.

PW25 - 25-06-2021 | door KNMP

Let op u saeck!

Deze maand is het twintig jaar geleden dat ik mijn apotheek heb overgenomen. Een hectische periode waarbij je je afvraagt of de financiering wel rond komt en of je de investering ooit kan terugverdienen. Van alle kanten zouden de bedreigingen op de apotheek afkomen.

PW25 - 25-06-2021 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

Document acties

Back to top