Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Patiënten, senioren en apothekers: houd vitamine D in het basispakket

De KNMP laat in een gezamenlijke brief aan politiek Den Haag weten dat vitamine D thuishoort in het basispakket. Patiëntenverenigingen, seniorenorganisaties en de apothekersorganisatie maken zich grote zorgen over de medische, maatschappelijke en financiële gevolgen van uitstroom van vitamine D uit het verzekerde pakket.

PW23 - 10-06-2022 | door KNMP

Inschrijving geopend voor KNMP Voorjaarscongres 2022

De inschrijving is geopend voor het KNMP Voorjaarscongres 2022 op dinsdag 5 juli. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater te Utrecht en heeft als thema: Kinderen, van conceptie tot adolescentie.

PW23 - 10-06-2022 | door KNMP

DLB's

Over een week sluiten we de halfjaarlijkse reeks van tien districtsledenbijeenkomsten (DLB’s) af. Ergens halverwege de rit kunnen we een paar waarnemingen doen.

PW23 - 10-06-2022 | door Eric Janson, algemeen directeur KNMP

Feest

Er is alle reden om feestelijk gestemd te zijn; de openbaar apotheker bestaat 25 jaar! Eigenlijk alweer iets langer, maar door de pandemie is het feestje twee jaar opgeschoven.

PW21en22 - 27-05-2022 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurder KNMP

KNMP viert 25 jaar openbaar apotheker

De KNMP staat in de week van 7 juni stil bij 25 jaar openbaar apotheker. Dit heugelijk moment wordt gevierd met alle openbare apotheken in Nederland. In 1995 voerde de KNMP de verplichte registratiefase in en de vijfjaarlijkse herregistratieplicht voor opname in het KNMP-register.

PW21en22 - 27-05-2022 | door D.M. Titre

Opleiding tot kaderapotheker in het najaar weer van start

De tweejarige KNMP-opleiding tot kaderapotheker gaat in het najaar van 2022 weer van start. Deze opleiding stoomt openbaar apothekers klaar voor een spilfunctie in de regio, op inhoudelijk en strategisch gebied.

PW21en22 - 27-05-2022 | door KNMP

De drie P’s

De drie P’s spelen vandaag de dag een grote rol in een openbare apotheek: Preferent, Pinnen en Personeel. De laatste tijd zijn veel beleidsplannen verschenen die een andere P benadrukken: Patiënt centraal.

pw20 - 20-05-2022 | door Jacco Pesser, bestuurslid KNMP

Minister Kuipers vraagt CBG naar status UAD-middelen

Minister Ernst Kuipers (VWS) vraagt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om een standpunt over de status van verschillende geneesmiddelen die vallen onder de afleverstatus Uitsluitend Apotheek of Drogist (UAD).

pw20 - 20-05-2022 | door KNMP

Jessurun en Matthee kandidaten voor KNMP-bestuur en voorzitterschap AGM

Naomi Jessurun en Bianca Matthee stellen zich kandidaat voor de vacante positie van KNMP-bestuurslid, tevens voorzitter 2022 van de sectie Apotheker Geneesmiddel & Maatschappij (AGM). In juni kunnen KNMP-leden hun voorkeur kenbaar maken.

pw20 - 20-05-2022 | door KNMP

Zichtbaarheid

De zichtbaarheid van de apotheker is voor de KNMP een prioriteit, kijkend naar wat je als bestuur allemaal wilt. Enorm veel zaken en dossiers zijn van belang voor zowel het beroep als de branche.

PW19 - 13-05-2022 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Toolkit voor apothekers om te werken aan zichtbaarheid

De KNMP stelt een toolkit beschikbaar voor apothekers om te werken aan hun zichtbaarheid. Apothekers vinden in de toolkit tips, goede voorbeelden en tools om zichzelf en hun teams zichtbaar(der) te maken als medicatiespecialist.

PW19 - 13-05-2022 | door KNMP

‘Laat anderen DE kennis van de medicatiespecialist ervaren’

Veel mogelijkheden om je als medicatiespecialist te profileren

Zichtbaarheid staat bij Marcel van den Bosch-Niestijl hoog in het vaandel. De openbaar apotheker wil geneesmiddelgebruikers laten ervaren wat hij voor hen kan betekenen in goed passend gebruik van de middelen. “Een patiënt ervaart de meerwaarde van een apotheker pas echt wanneer hij zich zichtbaar opstelt als medicatiespecialist.”

PW19 - 13-05-2022 | door Desi van Eendenburg

Medicatiebewaking bariatrische chirurgie is gewijzigd

De medicatiebewaking bariatrische chirurgie is per 1 mei vervallen bij producten met een gereguleerde afgifte. Dit heeft de werkgroep morbide obesitas en bariatrische chirurgie van de KNMP besloten naar aanleiding van recent verschenen literatuur.

PW18 - 06-05-2022 | door KNMP

DLB’s in de regio vanaf 17 mei: ‘Medicatie: veiligheid voorop!’

Een nieuwe reeks districtsledenbijeenkomsten (DLB’s) vindt plaats van 17 mei tot en met 15 juni 2022. De DLB’s worden fysiek georganiseerd in de regio en zijn toegankelijk voor KNMP-leden. Thema is ‘Medicatie: veiligheid voorop!’.

PW18 - 06-05-2022 | door KNMP.nl

Groen momentum

De gezondheidszorg is druk met van alles. Zo ook met duurzame zorg. Vanuit een groot landelijk rapport van Gupta Strategists [1] is bekend dat de zorg voor 7% bijdraagt aan de CO2-voetafdruk van Nederland. Dat percentage is aanzienlijk en vergelijkbaar met het aandeel van de luchtvaart.

PW18 - 06-05-2022 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Minister Ernst Kuipers wil geplande GVS-herberekening per 2023 realiseren

Minister Ernst Kuipers (VWS) wil de geplande herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) per 2023 realiseren. Dat schrijft de bewindspersoon in een brief aan de Tweede Kamer.

PW17 - 29-04-2022 | door KNMP 1 reactie

Inspiratiegids Verspil geen Pil overhandigd aan Kamerleden

De Coalitie Duurzame Farmacie heeft op 20 april de inspiratiegids Verspil geen Pil aangeboden aan Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA) en Liane den Haan (Fractie Den Haan). Binnen de coalitie zijn de KNMP, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, BOGIN en Neprofarm actief.

PW17 - 29-04-2022 | door KNMP

ROAZ'N*

De Regionale Overleggen Acute Zorg (ROAZ) waren en zijn het gremium om de acute zorg in de regio op de been te houden. Ook ten tijde van de pandemie, toen corona door het land heen ‘roazde’. Het duurde niet lang voordat men er achter kwam dat het vervelend is wanneer mensen hun medicijnen niet kunnen krijgen of hier kilometers voor moeten omrijden. De apotheker kwam in beeld en mocht aanschuiven bij de ROAZ.

PW17 - 29-04-2022 | door Sijtze Blaauw, bestuurslid KNMP

Wikken en wegen

In de deze week gestarte campagne over het waardevol advies van de apotheker komen de werkwoorden wikken en wegen prominent naar voren. U herkent ze wel als u tot onze beroepsgroep behoort. Wikken en wegen doen we als apothekers dagelijks, ongeacht waar we dan werkzaam zijn.

PW16 - 22-04-2022 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Campagne ‘Waardevol advies van uw apotheker’ van start

De KNMP-publiekscampagne ‘Waardevol advies van uw apotheker’, die 18 april van start is gegaan, informeert geneesmiddelgebruikers over de vele handelingen die apothekers en hun teams achter de schermen verrichten. Bij de uitgifte van het geneesmiddel krijgen patiënten vervolgens een waardevol advies, zodat ze het goed en veilig kunnen gebruiken.

PW16 - 22-04-2022 | door KNMP

Document acties

Back to top