Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

KNMP-vicevoorzitter op internationaal podium over duurzame farmacie

KNMP-vicevoorzitter Nicole Hunfeld sprak 22 februari op internationaal podium over duurzame farmacie in Nederland. Dat deed zij tijdens het online event ‘Green and Sustainable Pharmacy’ van de Europese koepelorganisatie PGEU.

PW9 - 04-03-2022 | door KNMP

Adviezen geneesmiddelen en verkeersdeelname gewijzigd

De KNMP heeft, samen met apothekers, artsen en specialisten op het gebied van rijvaardigheid, de verkeersdeelname-adviezen herzien voor een aantal geneesmiddelen en ook nieuwe adviezen opgesteld. De nieuwe teksten zijn beschikbaar via het Informatorium Medicamentorum, de G-Standaard, Apotheek.nl en Rijveiligmetmedicijnen.nl.

PW9 - 04-03-2022 | door KNMP

Boostertoerisme

Wie tijdens de krokusvakantie een uitstapje naar één van onze omringende landen heeft gemaakt, moet het waarschijnlijk zijn opgevallen. Tenminste, als je – net zoals ik – graag in het buitenland een kijkje neemt in de plaatselijke apotheek. Daar heb je de mogelijkheid om je te laten vaccineren tegen het coronavirus.

PW9 - 04-03-2022 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Stille kracht

Een column als deze is te kort om uitleg te geven over wat er op uw verenigingsbureau gebeurt. Maar neemt u van mij aan dat we veel kennis en ervaring in huis hebben waarmee we de farmaceutische patiënten- en productzorg van de beroepsgroep ondersteunen en helpen ontwikkelen.

PW8 - 25-02-2022 | door KNMP

Update Q&A’s na versoepelingen coronabeleid Rijksoverheid

De KNMP stelt sinds de start van de coronapandemie een aantal pagina’s met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden beschikbaar voor apothekers. De Q&A’s over het coronavirus, de -vaccins en -maatregelen zijn naar aanleiding van de persconferentie van 15 februari 2022 herzien.

PW8 - 25-02-2022 | door KNMP

Registratie apotheken in UBO-register uiterlijk 27 maart

Apotheken dienen uiterlijk 27 maart 2022 hun Ultimate Beneficial Owners (UBO), de uiteindelijk belanghebbenden van een organisatie, te registreren in het UBO-register dat is ondergebracht bij het Handelsregister.

PW8 - 25-02-2022 | door KNMP

52ste editie van Informatorium Medicamentorum beschikbaar

Ontwikkeling COVID-19-medicatie gaat razendsnel

De vernieuwde editie van het Informatorium Medicamentorum (IM) is uit. De 52ste uitgave van het IM bevat 32 nieuwe stofmonografieën, waaronder het COVID-19-vaccin. Ook beschikt deze editie over twaalf volledig herziene hoofdstukken en twee nieuwe rubrieken.

PW8 - 25-02-2022 | door Atty Hielema, Geneesmiddel Informatie Centrum KNMP

Voorlopers

Apothekers behoorden in de jaren tachtig tot de eersten die werkprocessen begonnen te automatiseren. Snel werd zichtbaar dat onderdelen als doseringscontrole en interacties pas echt zinvol worden uitgevoerd als automatisering werd ingezet. Sinds die tijd zijn onze apotheekinformatiesystemen (AIS’sen) niet meer weg te denken uit onze gereedschapskist.

PW7 - 18-02-2022 | door Jacco Pesser, bestuurslid KNMP

Uitvraag kwaliteitsindicatoren gaat op 4 april 2022 van start

Openbaar apothekers en apothekers die dienst- of instellingsapotheken beleveren, kunnen tussen 4 april en 16 mei 2022 de kwaliteitsindicatoren over 2021 invullen. De basis voor de uitvraag wordt gevormd door de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg.

PW7 - 18-02-2022 | door KNMP

KNMP Nieuwsflits: dagelijks overzicht relevante mediaberichtgeving

Leden van de KNMP kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor de KNMP Nieuwsflits. Deze mailing voorziet KNMP-leden dagelijks van een overzicht van relevante mediaberichten over de KNMP, apothekers, geneesmiddelen en andere actuele onderwerpen.

PW7 - 18-02-2022 | door KNMP

Duitse apothekers starten met fijnmazige COVID-19-vaccinatie

Ook Duitse apothekers zijn inmiddels gestart met het toedienen van COVID-19-vaccinaties in de apotheek. Daarmee sluit Duitsland aan bij een groot aantal Europese landen waar apothekers een bijdrage leveren aan het wijk- en doelgroepsgericht vaccineren.

PW6 - 11-02-2022 | door KNMP

KNMP publiceert haar visie op regionale samenwerking

De KNMP publiceert de Visie Regionale Samenwerking in de Farmaceutische Zorg. Hiermee benadrukt de KNMP de noodzaak van één organisatorisch aanspreekpunt in elke regio. Ook komt aan de orde welke ondersteuning de KNMP haar leden en regionale apothekersorganisaties biedt in het kader van de regionalisering.

PW6 - 11-02-2022 | door KNMP

Eerste stage

Daar is ze dan. En ja dat klopt, er staat bewust ze. Zij. Een vrouw. De meeste farmaciestudenten zijn immers vrouw. Ze komt voor een periode van vijf weken. Haar eerste stage in een openbare apotheek. Samen bekijken we haar IOP, het individueel ontwikkelingsplan. Ambitieus door haarzelf opgesteld. Fantastisch die drive en nieuwsgierigheid. De opleidingen leveren andere apothekers af dan voorheen. Meer zorggericht en onderzoekend ingesteld. Mooi om deze ontwikkeling te zien.

PW6 - 11-02-2022 | door Steven Verhagen-Smits, bestuurslid KNMP

Ernstige zorgen apothekers over geneesmiddelentekorten

De apothekers in Nederland maken zich dagelijks ernstig zorgen over de geneesmiddelentekorten. Voor het derde jaar op rij zijn meer dan duizend tekorten genoteerd, zo blijkt uit de jaarcijfers van KNMP Farmanco over 2021. “Hoewel sprake is van een afname ten opzichte van een jaar eerder, ervaren wij dit niet zo aan de balie. De vlag gaat nog lang niet uit”, stelt KNMP-voorzitter Aris Prins. “Patiënten, apothekers en andere zorgverleners ondervinden hiervan enorme last.”

PW5 - 04-02-2022 | door KNMP

Kunst- en vliegwerk

Apothekers in Nederland leveren uitstekende zorg, daar zijn we het over eens. Dat dat wel eens knelt, weet lang niet iedereen. Tekorten, administratieve lasten, gedoe over vergoedingen; apothekers lossen het vrijwel altijd op. Patiënten en instanties hebben daarvan vaak geen weet, wat soms wel jammer is.

PW5 - 04-02-2022 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

Kickstart Medicatieoverdracht: voorwaarden voor aanvragen van subsidie bekend

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de subsidievoorwaarden voor de Kickstart Medicatieoverdracht bekendgemaakt. Multidisciplinaire samenwerkingsverbanden kunnen tot en met vrijdag 15 april 2022 de subsidieaanvraag indienen.

PW4 - 28-01-2022 | door KNMP

KNMP voert gesprekken over vaccineren door apothekers

De KNMP voert gesprekken met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het RIVM en de GGD’s over vaccineren door apothekers. In een Kamerbrief licht minister Ernst Kuipers (VWS) het parlement daarover in.

PW4 - 28-01-2022 | door KNMP

Oog voor elkaar

In de kerstvakantie viel mijn oog op een column van antropoloog Daniëlle Braun in De Financiële Telegraaf [1]. Daniëlle beschrijft dat Nederland asielzoekers opvangt op een voormalig militair terrein. En hoe luguber dit kan zijn voor mensen die oorlog in zich dragen. De column raakte me. Als land wil je je medemens helpen, maar dan moet je dat wel goed doen (of besluiten het helemaal niet te doen).

PW4 - 28-01-2022 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Haard en whisky

Jaarlijks is januari voor mij de periode om terug en vooruit te blikken. Privé doe ik dit mijmerend voor de haard met een goed glas whisky in mijn hand. Zakelijk doe ik dit iets gestructureerder met behulp van een vast format: de managementreview.

21-01-2022 | door Sijtze Blaauw, bestuurslid KNMP

Compensatieformulier beschikbaar voor inname en afvoeren jodiumtabletten

De KNMP stelt het compensatieformulier beschikbaar voor de inname en het afvoeren van verlopen jodiumtabletten in de regio’s Zeeland, West-Brabant en Twente. Apothekers kunnen dit formulier invullen om een vergoeding te krijgen.

PW3 - 21-01-2022 | door KNMP

Document acties

Back to top