Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

Nieuwe publiekscampagne ‘Samen met je apotheker’

De KNMP start op 25 september 2023 de publiekscampagne ‘Samen met je apotheker’. De campagne informeert het Nederlandse publiek over de rol van apotheker als medicatiespecialist. Met de boodschap dat patiënten samen met hun apotheker de juiste medicijnkeuzes kunnen maken.

PW38 - 22-09-2023 | door KNMP

Trots op het apotheekteam #apotrots: bestel de materialen en doe mee

De KNMP en Optima Farma besteden gezamenlijk aandacht aan het werk en personeel in de apotheek. In de week van wereldapothekersdag en de dag van de apothekersassistent roepen de beroepsorganisaties apothekers en hun team op om de passie voor hun werk te laten zien in de apotheek en op sociale media.

PW38 - 22-09-2023 | door KNMP

‘Soms is het een kwestie van er gewoon zijn’

Zichtbaarheid is vaker aan de balie staan? Dat is eigenlijk zonde, vindt Famke Vriezen, apotheker bij BENU Apotheek Hoorn. Je kunt op zoveel manieren je zichtbaarheid als apotheker vergroten. “Het gaat erom wat voor apotheker je wil zijn.”

PW38 - 22-09-2023 | door Manon Boot

KNMP: ‘Geen besluit over uitstroom geneesmiddelen uit het basispakket’

De KNMP roept Tweede Kamerleden op om het demissionair kabinet te vragen geen besluit meer te nemen over de mogelijk nieuwe uitstroom van geneesmiddelen uit het basispakket. Dat schrijft de KNMP in een brief aan de Kamer.

PW36 - 08-09-2023 | door KNMP

Kans op zesde award ‘Website van het Jaar’ voor Apotheek.nl

Apotheek.nl maakt voor het zesde jaar op rij kans op de award ‘Website van het Jaar’, in de categorie gezondheid. De KNMP roept apothekers, apothekersassistenten en apotheekmedewerkers op om op Apotheek.nl te stemmen. De stemperiode loopt nog tot en met 20 oktober 2023.

PW36 - 08-09-2023 | door KNMP

Inzet

De kiezer is op 22 november aan zet.  Het wordt voor velen van ons niet eenvoudig om een keuze te maken uit de waslijst aan politieke partijen die met de Tweede Kamerverkiezingen gaan meedoen. Een week voor de verkiezingen pas je inzet bepalen? Of sterker nog: met het rode potlood in de hand? Als kiezer kun je je dat permitteren. 

PW36 - 08-09-2023 | door Eric Janson, algemeen directeur KNMP

Subsidieaanvraag palliatieve zorgexperimenten vanaf september

Apothekers kunnen vanaf september een subsidieaanvraag indienen voor een experiment met een alternatieve bekostiging voor palliatieve zorg. Een alternatieve bekostiging moet beter aansluiten bij de wensen, voorkeuren en behoeften van patiënten, naasten en zorgverleners.

PW35 - 01-09-2023 | door KNMP

Week tegen Eenzaamheid: gesprekstarters en posters

Apothekers kunnen tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 28 september tot en met 4 oktober gebruikmaken van het ‘Kom erbij-pakket’. Dit pakket, te bestellen tot 31 augustus, bevat gesprekstarters, posters, uitnodigingskaarten en vloerstickers over het thema eenzaamheid.

PW35 - 01-09-2023 | door KNMP

Farma-momentjes

De zomertijd is meestal rustiger qua patiëntenzorg in het ziekenhuis. Dat is heel welkom. Dan is er, naast vakantie, tijd voor administratie, stukken lezen, reflectie, etc. Dit jaar loopt het anders.

PW35 - 01-09-2023 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Vakantie!

Tijd voor reflectie: vakantie! Maar als ik om me heen kijk zie ik steeds meer collega’s worstelen met roosters en weinig tijd hebben voor reflectie. Zomersluitingen van vele weken, of open van 10.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur. En dat neemt toe, ook buiten de vakanties. Komt de toegang tot fatsoenlijke farmaceutische zorg in gevaar?

PW33en34 - 18-08-2023 | door ChatGPT in opdracht van Jacco Pesser, bestuurslid KNMP

‘Benut expertise van apotheker en van het apotheekteam’

Boodschap KNMP in aanloop naar verkiezingen

De KNMP vraagt politiek Den Haag om meer ruimte en vertrouwen zodat de expertise van de apotheker en het apotheekteam beter kan worden benut. Die boodschap geeft de apothekersorganisatie mee aan de opstellers van de verkiezingsprogramma’s. Zo pleit de KNMP onder meer voor meer professionele autonomie om de geneesmiddelentekorten tegen te gaan.

PW33en34 - 18-08-2023 | door KNMP

Oralia VTGM scoort 8,4 bij klanttevredenheidsonderzoek

Periodiek onderzoek om Oralia VTGM te blijven verbeteren

Apothekers waarderen Oralia VTGM wederom positief, zo blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek dat eind 2022 is uitgevoerd. Bijna 200 apotheken namen deel. De gebruikers zijn zeer tevreden en beoordelen Oralia VTGM gemiddeld met een 8,4. De verkregen feedback wordt gebruikt om het naslagwerk met informatie over het gereedmaken en toedienen van orale geneesmiddelen verder te optimaliseren.

PW33en34 - 18-08-2023 | door Astrid Annaciri-Donkers 1 reactie

Inschrijving voor het KNMP Najaarscongres 2023 geopend

De inschrijving voor het KNMP Najaarscongres 2023, op 10 oktober in het Beatrix Theater in Utrecht, is geopend. Het thema is ‘Obesitas: farmaceutische zorg in balans’.

PW31en32 - 04-08-2023 | door KNMP

CBG: gecontroleerde uitgifte allopurinol verlengd tot eind september

Medicijnautoriteit CBG heeft het advies aan apothekers, om patiënten tijdelijk voor maximaal een maand allopurinol 100 mg mee te geven, verlengd tot eind september. De inspectie geeft toestemming de tabletten tot die tijd uit het buitenland te halen.

PW31en32 - 04-08-2023 | door KNMP

KNMP reageert op kabinetsval: ‘Zet de ingezette koers voort’

De KNMP ziet graag dat tijdens de demissionaire kabinetsperiode de ingezette koers van minister Ernst Kuipers (VWS) wordt voortgezet om de geneesmiddelentekorten op te lossen en de rol van het apotheekteam in de eerstelijnszorg te versterken.

PW29en30 - 21-07-2023 | door KNMP

Geen reces

De politiek is op reces in een periode waarin het kabinet is gevallen. We gunnen natuurlijk iedereen de nodige vrije tijd, maar voor de KNMP is het eigenlijk nooit reces. De apotheken en daarmee veel leden gaan gewoon door met het verlenen van 24/7 farmaceutische zorg.

PW29en30 - 21-07-2023 | door Eric Janson, algemeen directeur KNMP

Jos Lüers en Thomas Kanis benoemd tot lid KNMP-bestuur

Jos Lüers en Thomas Kanis zijn op 28 juni tijdens de Algemene Vergadering (AV) benoemd tot KNMP-bestuurslid. Ook zijn de huidige KNMP-bestuursleden Reinier Bax en Jacco Pesser herbenoemd.

PW27en28 - 07-07-2023 | door KNMP

Apotheker in 2040

De samenleving, arbeidsmarkt, zorg, technologische mogelijkheden en het klimaat veranderen de komende jaren aanzienlijk. Apothekers krijgen net als anderen te maken met de impact van deze ontwikkelingen. Met al deze veranderingen in aantocht moeten wij voorkomen dat we worden verrast. Daarom zijn we het visietraject ‘De apotheker in 2040’ gestart.

PW27en28 - 07-07-2023 | door Naomi Jessurun, bestuurslid KNMP

Aandacht voor leefstijl en op consument gerichte publiciteit

Kwartaal in beeld: de maanden april, mei, juni van 2023

Apothekers komen niet alleen door de almaar toenemende geneesmiddelentekorten in de publiciteit. In het tweede kwartaal zijn er vragen en publicaties in de media over leefstijl. Maar ook door zelf lokale publiciteit te zoeken of door adviezen te geven aan consumenten profileert de apotheker zich als medicatiespecialist.

PW26 - 30-06-2023 | door KNMP

Eerste lichting rondt opleiding kaderapotheker af

De eerste lichting openbaar apothekers heeft op dinsdag 20 juni de tweejarige opleiding tot kaderapotheker afgerond. Tijdens de opleiding ontwikkelden zij zich, binnen hun expertisegebied, onder meer als sparringpartner voor andere medisch specialisten en als vraagbaak voor collega’s.

PW26 - 30-06-2023 | door KNMP

Document acties

Back to top