Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP

VWS-minister Kuipers stelt GVS-herberekening uit tot 2024

Minister Ernst Kuipers (VWS) stelt de herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) uit tot 1 januari 2024. Dat schrijft de bewindspersoon in een brief aan de Tweede Kamer.

PW40/41 - 07-10-2022 | door KNMP

KNMP uit opnieuw haar zorgen over de GVS-herberekening

De KNMP uit in aanloop naar de begrotingsbehandeling van VWS in oktober opnieuw haar zorgen over de negatieve gevolgen van de herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) voor patiënten en zorgverleners.

PW39 - 30-09-2022 | door KNMP

Valpreventieweek 2022: toolkit, podcasts en e-learnings beschikbaar

Apothekers kunnen tijdens de Valpreventieweek van 3 tot en met 9 oktober 2022 een toolkit gebruiken, podcasts beluisteren en e-learnings volgen over het thema valpreventie.

PW39 - 30-09-2022 | door KNMP

Herfstweer

Het najaar heeft zijn entree gemaakt. Na een lange mediterrane zomer, maakt het Hollandse weer nu wederom zijn entree. Blaadjes aaien de aarde en winden waaien alle kanten op.

PW39 - 30-09-2022 | door Sijtze Blaauw, bestuurslid KNMP

Tekorten laten temperatuur in de apotheek oplopen

Kwartaal in beeld: de maanden juli, augustus, september van 2022

De zomer van 2022 gaat de boeken in als een periode met veel zon en weinig regen. De temperaturen lopen flink op. In en buiten de apotheek. Door geneesmiddelentekorten en beperkte kennis van het publiek over de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars is er dagelijks veel onbegrip aan de balie. De KNMP bevraagt de leden over het werk­klimaat en het NOS Journaal besteedt hier aandacht aan.

PW39 - 30-09-2022 | door KNMP

Minister Ernst Kuipers verkent mogelijkheden aanpak agressie in de apotheek

Het ministerie van VWS verkent momenteel de mogelijkheden voor de (door)ontwikkeling van een agressie-aanpak, die specifiek is gericht op de openbare apotheken.

PW38 - 23-09-2022 | door KNMP

KNMP over IZA: ‘Erken het belang van farmaceutische zorg’

Het belang van farmaceutische zorg lijkt in het Integraal Zorgakkoord (IZA) op een aantal thema’s, zoals kwetsbare ouderenzorg, nog onvoldoende te worden onderkend. Die kanttekening plaatst KNMP-bestuurder Reinier Bax in een reflectie op de nieuwe conceptversie van het akkoord.

PW38 - 23-09-2022 | door KNMP

Verspilde pillen

Laatst was ik zelf bij de apotheek. Terwijl ik stond te wachten, kwam een man binnen. Hij kwam netjes een dicht zakje medicatie terugbrengen.

PW38 - 23-09-2022 | door Nicole Hunfeld, bestuurslid KNMP

Personeelsbehoud in tijden van uitstroom: stapje extra

‘Werkvreugde zit ook in kleine dingen’

De bezetting in de openbare apotheek staat onder druk. Niet alleen stijgt de werkdruk, de aanwas van afgestudeerden uit de opleidingen is beperkt en de uitstroom van personeel neemt toe. Uit een KNMP-peiling, met reacties van 850 apothekers, blijkt dat ook gefrustreerde en agressieve patiënten aan de balie voor medewerkers reden zijn weg te gaan. Hoe kunnen apothekers personeel behouden? En welke rol speelt de KNMP daarbij?

PW42 - 21-09-2022 | door Anouchka van Breugel

Inschrijving geopend voor KNMP Najaarscongres 2022

De inschrijving voor het KNMP Najaarscongres 2022 op dinsdag 11 oktober is geopend. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht en heeft als thema: hart- en vaatziekten.

PW37 - 16-09-2022 | door KNMP

Apotheek.nl in de race voor vijfde award Website van het Jaar

Apotheek.nl maakt voor het vijfde jaar op rij kans op de award Website van het Jaar, in de categorie gezondheid. De KNMP roept apothekers, apothekers­assistenten en apotheekmedewerkers op om op Apotheek.nl te stemmen. De stemperiode loopt tot en met 21 oktober 2022.

PW37 - 16-09-2022 | door KNMP

Prinsjesdag

Als kleine Prins keek ik altijd uit naar Prinsjesdag. De dag waarop iedereen vrij was, vanwege mij.

PW37 - 16-09-2022 | door Aris Prins, voorzitter KNMP

Regeldrukwaakhond over GVS: herberekening niet vaststellen

Het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR) adviseert om de herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) niet vast te stellen. Dat schrijft de regeldrukwaakhond in een advies aan minister Ernst Kuipers (VWS).

PW36 - 09-09-2022 | door KNMP

1 januari

Het is een datum waarmee het bureau dagelijks van doen heeft. Zo staan op 1 januari 2023 op de rol: de herberekening van het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS), de herziening van de prestatie van de Geïndividualiseerde Distributievorm (GDV) en de uitstroom van vitamine D uit het pakket. Bijzonder ingewikkelde dossiers. Het bureau heeft daarbij niet alleen een schone taak bij het positie kiezen en onderhandelen, maar ook om u over de voortgang te informeren. Dat doen we via de website.

PW36 - 09-09-2022 | door Eric Janson, directeur KNMP

Congrestijd

Het is begin oktober, buiten is het al behoorlijk herfstig. We zijn de zomer alweer bijna vergeten en in de apotheek is het gewoon ouderwets druk. Kortom: tijd voor het KNMP Najaarscongres. Waar het voorjaarscongres bijna in de zomer plaatsvond en apothekers misschien nog wat onwennig rondliepen, hoop ik dat er nu gewoon een ouderwets congres zal plaatsvinden.

PW40/41 - 07-09-2022 | door Reinier Bax, bestuurslid KNMP

WSO-webinar ‘Preventie in de openbare apotheek’ op 26 september

De Wetenschappelijke Sectie Openbaar apothekers (WSO) houdt op maandag 26 september 2022 een webinar met als thema ‘Preventie in de openbare apotheek’. Het webinar is van 13.00 tot 14.15 uur online bij te wonen en is alleen toegankelijk voor KNMP-leden.

PW36 - 07-09-2022 | door KNMP

VVD stelt Kamervragen over draagvlak apothekers voor GVS-herberekening

Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD) heeft schriftelijke vragen gesteld over het draagvlak onder apothekers en artsen voor de herberekening van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

PW35 - 02-09-2022 | door KNMP

‘Betrek KNMP bij uitwerking van Integraal Zorgakkoord’

De KNMP wil een actieve rol krijgen bij de uitwerking van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Dat stelt Reinier Bax, KNMP-bestuurder, in een eerste reactie op het conceptakkoord.

PW35 - 02-09-2022 | door KNMP

AGM

Wat begon met een enthousiaste reactie op de advertentie voor een nieuw KNMP-bestuurslid en voorzitter van de sectie Apotheker Geneesmiddel en Maatschappij (AGM), werd vervolgd met stijgende spanning naarmate de tijd vorderde, en eindigde met een slapeloze nacht voor de dag van de uitslag. Sindsdien heb ik meer respect voor iedereen die zich verkiesbaar stelt en zich openstelt voor de keus van het electoraat. Middels deze weg dank aan een ieder die op mij heeft gestemd.

PW35 - 02-09-2022 | door Naomi Jessurun, bestuurslid KNMP

Toolkit voor apothekers: maak je zichtbaar als medicatiespecialist

De KNMP heeft een online toolkit beschikbaar voor apothekers om te werken aan de eigen zichtbaarheid. Apothekers vinden in de toolkit tips, goede voorbeelden en tools om zichzelf en hun teams zichtbaar(der) te maken als medicatiespecialist.

PW33en34 - 19-08-2022 | door KNMP

Document acties

Back to top