Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VGZ lanceert online medicijnservice voor alle verzekerden

PW49 - 02-12-2021
Coöperatie VGZ gaat met ingang 1 januari volgend jaar samenwerken met twee landelijke internetapotheken voor de bezorging van receptgeneesmiddelen. De zorgverzekeraar wijst zijn verzekerden actief op deze online service. Volgens VGZ is er door corona meer behoefte om medicijnen thuisbezorgd te krijgen of op te halen in een afhaalkluis.
VGZ lanceert online medicijnservice voor alle verzekerden

Verzekerden van VGZ kunnen met ingang van het nieuwe jaar aangeven of ze hun geneesmiddelen willen ophalen in een openbare apotheek, uit een afhaalkluis, of online willen bestellen via Nationale Apotheek.nl of MedApp. “Patiënten zijn volledig vrij en kunnen ook beide opties kiezen, een deel van de medicatie online bestellen en een deel fysiek ophalen in de apotheek”, aldus een woordvoerder, die benadrukt dat er voor VGZ-verzekerden geen verplichting komt om medicatie af te nemen bij een landelijke internetapotheek.

Polishouders maken zelf een keuze tussen Nationale Apotheek.nl of MedApp; beide landelijke internetapotheken leveren volgens VGZ dezelfde standaarddiensten, zoals medicatiebewaking, overleg met huisartsen en een helpdesk. “Patiënten die gebruik willen maken van de digitale medicijnwekker van MedApp kunnen bijvoorbeeld kiezen voor deze internetapotheek.” Deze digitale dienst helpt bij het dagelijks gebruik en herinnert de patiënt wanneer nieuwe geneesmiddelen moeten worden besteld.

Het online geneesmiddelen bestellen en afleveren gaat VGZ de komende tijd verder ontwikkelen met Nationale Apotheek.nl en MedApp. “Dit is geen pilot, maar een blijvende service voor VGZ-leden”, aldus de VGZ-woordvoerder.

 

 

 

 

 

Document acties

Back to top