Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Intravacc benoemt Bruno Bruins tot commissaris

04-01-2021
Oud-minister van Medische Zorg en Sport Bruno Bruins is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Intravacc, een Nederlandse overheidsinstelling voor de ontwikkeling van vaccins.
Intravacc benoemt Bruno Bruins tot commissaris

Intravacc, gevestigd in Bilthoven, is sinds begin dit jaar een zelfstandige vennootschap, met de Nederlandse Staat als enige aandeelhouder.

Bruins is momenteel interim-bestuursvoorzitter van HTM, de bus- en tramvervoerder van Den Haag en omstreken. Eind maart trad de oververmoeide Bruins per direct af als minister nadat hij tijdens een debat over de coronacrisis in elkaar zakte. Tamara van Ark volgde hem in juli van dit jaar op.

De Raad van Commissarissen van Intravacc zal naast Bruins bestaan uit Nico Oudendijk en Karin Dorrepaal. Oudendijk was van 2013 tot en met 2020 directeur projectdirectie ALT bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), belast met onder meer de verkoop van Intravacc. Dorrepaal heeft bestuurlijke ervaring in de life science- en farmaceutische industrie, en was onder meer lid van de raad van bestuur van Schering AD.

 

Document acties

Back to top