Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

FDA registreert bamlanivimab voor behandeling COVID-19

PW49 - 25-11-2020
Het monoklonaal antilichaam bamlanivimab, voor de behandeling van milde tot matig ernstige COVID-19, is in een spoedprocedure onder voorwaarden geregistreerd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA).
FDA registreert bamlanivimab voor behandeling COVID-19

Bamlanivimab is geregistreerd voor patiënten met een hoger risico op een ernstiger beloop van COVID-19 en mogelijk ziekenhuisopname. Het gaat daarbij om patiënten van 65 jaar of ouder en patiënten met bepaalde chronische aandoeningen.

Het geneesmiddel is niet bedoeld voor COVID-19-patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis of extra zuurstof krijgen toegediend.

De FDA heeft het middel in een spoedprocedure - emergence use authorization (EUA) – toegelaten op de markt, na voordelen en risico's goed tegen elkaar te hebben afgewogen.

De onderzoeksgegevens voor dit monoklonaal antilichaam zijn afkomstig van een fase-2-studie met 465 volwassen COVID-19-patiënten met milde symptomen die niet in het ziekenhuis waren opgenomen.

Bamlanivimab richt zich speciaal op het spike-eiwit van het coronavirus, om daarmee te voorkomen dat het virus zich kan hechten aan menselijke cellen.

Document acties

gearchiveerd onder: VS, COVID-19, bamlanivimab
Back to top