Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

DocLine lanceert volledig digitale huisartsenpraktijk

PW35 - 17-08-2020
Zorgaanbieder Arts en Zorg opent volgende maand in Utrecht de eerste vestiging van Docline, een volledig digitale huisartsenpraktijk. Via videobellen en telefoon kunnen patiënten vragen stellen aan een huisarts.
DocLine lanceert volledig digitale huisartsenpraktijk

Patiënten van Gezondheidscentrum Galgenwaard, vanaf 1 september DocLine Utrecht, kunnen op elk moment van de dag in een digitale omgeving vragen stellen, een afspraak maken, medicijnen aanvragen, labuitslagen bekijken en hun dossier inzien. Een eerste consult vindt via videobellen of telefonisch plaats, zonder tussenkomst van een doktersassistent. Alleen indien nodig volgt een fysiek consult in een kleine praktijkruimte.

Huisartsen in de DocLine-praktijken krijgen daarnaast ondersteuning van een team van huisartsen en doktersassistenten die buiten de reguliere praktijkuren de zorg op afstand overnemen. Hierdoor hebben patiënten de hele week – ook ’s avonds en in het weekend – de mogelijkheid een huisarts te spreken of via chat eenvoudige vragen te stellen.

Volgens Arts en Zorg willen steeds meer patiënten contact met de huisarts zonder daarvoor naar de praktijk te hoeven komen. Ook zou meer dan de helft van de consulten prima op afstand kunnen, zoals is gebleken tijdens de coronacrisis.

Arts en Zorg levert eerstelijnszorg aan 200.000 patiënten vanuit 28 gezondheidscentra en praktijken verspreid in heel Nederland.

Document acties

Back to top