Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CBG: productie MiniMed-pomp voor insuline stopt

23-07-2020
Vanwege aanhoudende problemen stopt eind dit jaar de productie van de implanteerbare MiniMed-pomp (MIP) voor gebruik met Insuman Implantable insulin 400 IU/ml. Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert artsen en patiënten te bespreken welke andere behandelingen mogelijk zijn.
CBG: productie MiniMed-pomp voor insuline stopt

De MIP is bedoeld voor volwassen patiënten met diabetes mellitus type 1, die met onderhuidse toediening van insuline, inclusief pomp, hun ziekte onder controle kunnen krijgen. In Nederland is de pomp bij enkele tientallen patiënten geïnstalleerd.

Volgens het CBG wordt gezocht naar een nieuwe producent van een vergelijkbare implanteerbare insulinepomp, maar die is nog niet gevonden. Zolang er patiënten zijn met een MIP, blijven alle noodzakelijke producten beschikbaar, zoals de navulkits, katheters, reinigingsoplossingen en de speciale buffer.

In overleg met het CBG en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft fabrikant Medtronic een Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) verstuurd aan de vier artsen in Nederland die werken met deze implanteerbare pomp.

 

Document acties

Back to top