Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bijwerkingenweek van start in zeventig landen

02-11-2020
Meer aandacht vragen voor het melden van bijwerkingen van geneesmiddelen door patiënten en zorgverleners. Dat is het doel van de jaarlijkse internationale Bijwerkingenweek die vandaag start. Aan deze campagne, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), doen ruim zeventig landen mee.
Bijwerkingenweek van start in zeventig landen

In Nederland vragen het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en Bijwerkingencentrum Lareb met #bijwerkingenweek via de social media aandacht voor het melden van mogelijke bijwerkingen. Het gaat daarbij om nieuwe bijwerkingen, maar ook bijwerkingen die al in de bijsluiter staan. Medicijngebruikers en zorgverleners kunnen een vermoedelijke bijwerking melden bij Lareb, via mijnbijwerking.nl.

Het CBG en Lareb roepen op ook bijwerkingen te melden van nieuwe medicijnen tegen COVID-19, waarbij het extra belangrijk is snel meer inzicht te krijgen in de risico’s en  bijwerkingen. Voor remdesivir, het eerste goedgekeurde geneesmiddel voor de behandeling van COVID-19, heeft Lareb al de eerste meldingen van bijwerkingen ontvangen. Deze meldingen zijn inmiddels gedeeld met het CBG en internationale collega’s.

De campagne bestaat uit animatiefilmpjes en afbeeldingen met informatieve teksten over bijwerkingen. Ook is de campagne te volgen via de twitter-accounts van CBG, Lareb en via Facebook.

 

Document acties

Back to top