Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekers van BENU checken gezondheid

PW48 - 19-11-2020
In ruim 35 BENU-apotheken zijn apothekers gestart met het aanbieden van een uitgebreide gezondheidscheck. Vanaf volgend jaar gaat BENU Apotheek de nieuwe test aanbieden in alle 365 apotheken. Volgens de nieuwe visie van de apotheekketen ontwikkelt de apotheker zich als gezondheidscoach.
Apothekers van BENU checken gezondheid

De gezondheidscheck test via vragen en metingen op tien onderdelen, waaronder bloeddruk, cholesterol, BMI, buikomtrek en bloedsuikerwaarde. Daarbij besteden de apothekers extra aandacht aan preventie van het metaboolsyndroom, volgens BENU een belangrijke veroorzaker van diabetes en hart- en vaatziekten, en een eerste indicator van een verslechterde gezondheid.

Na de check, die € 29,95 kost, krijgen klanten van de apotheker een persoonlijk gezondheidsrapport en advies over een betere leefstijl. Bij ernstig verhoogde waarden neemt de apotheker direct contact op met een huisarts. Alle apothekers uit de pilot hebben hierover vooraf contact opgenomen met huisartsen in de regio. Ook hebben de apothekers een speciale training gevolgd over het geven van advies over gezondheid en leefstijl.

In de nieuwe visie van BENU Apotheek profileert de apotheker zich als gezondheidscoach. Met de gezondheidscheck richt de apotheekketen zich op het verminderen van overgewicht, door middel van advies over een gezonde leefstijl.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Gezondheidscheck, Gezondheidscoach, BENU
Back to top