Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Dag van de Therapietrouw in teken van digitale monitoring

18-11-2020
Patiënten online en via apps digitaal en corona-proof begeleiden bij hun medicatiegebruik. Dat is het thema van de jaarlijkse Dag van de Therapietrouw, die vandaag gratis te volgen is via een online webinar.
Dag van de Therapietrouw in teken van digitale monitoring

Vandaag vraagt het Noord-Nederlands Therapietrouw Expertise Centrum MAECON in Groningen, organisator van de Dag van de Therapietrouw, aandacht voor het belang van goed geneesmiddelgebruik en worden studies rondom innovatieve therapietrouw gepresenteerd.

Via de webcast https://therapietrouw.umcg.nl is vanaf vandaag gratis een overzicht te bekijken van recente innovaties rondom digitale medicatietrouwmonitoring die MAECON ontwikkelt. Enkele voorbeelden zijn een slimme inhalator, een slim pilpotje en een slimme voorzetkamer, maar ook hoe je de patiënt online, via apps en non-invasieve thuis-sampling – zoals met dried blood spots – kunt begeleiden bij goed geneesmiddelgebruik.

Deze technologie biedt inzicht in het thuisgebruik van medicijnen en geeft zorgverleners de mogelijkheid op afstand feedback te geven aan de patiënt en medicatie eventueel bij te stellen.

Document acties

Back to top