Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

€ 100.000 boete voor zorgverzekeraar VGZ

PW39 - 18-09-2020
VGZ en de aan deze zorgverzekeraar verbonden merken IZA, UMC en Univé Zorg krijgen elk een boete van € 25.000 van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De zorgverzekeraars hebben wijzigingen in het inkoopbeleid en in de procedure van zorginkoop niet volgens de regels bekendgemaakt.
€ 100.000 boete voor zorgverzekeraar VGZ

Uit het onderzoek van de NZa blijkt dat de vier zorgverzekeraars – onder de vlag van Coöperatie VGZ – de tekentermijn bij de inkoop van farmaceutische zorg en orthesen en beenprothesen hebben verlengd zonder dit tijdig bekend te maken op hun websites.

Daarnaast wijzigden de VGZ-zorgverzekeraars de publicatiedatum van conceptovereenkomsten bij de inkoop van mondzorg, zonder dit tijdig en gemotiveerd te melden. Zorgaanbieders kregen daardoor de conceptovereenkomsten op een verlate datum aangeboden.

De zorgautoriteit benadrukt dat een transparant zorginkoopproces van belang is voor goede afspraken tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Daarom moeten zorgverzekeraars wijzigingen tijdig, gemotiveerd en op dezelfde wijze bekend maken.

Document acties

gearchiveerd onder: boete, VGZ
Back to top