Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VIVA-nominatie voor Marleen Kemper

30-10-2019
Ziekenhuisapotheker Marleen Kemper van het Amsterdam UMC is genomineerd voor de VIVA400-awards in de categorie zorgdragers. Zij heeft de nominatie te danken aan de volgens VIVA “unieke stap” om chenodeoxycholzuur (CDCA) te gaan bereiden. Kemper kwam hiermee in actie tegen fabrikant Leadiant, die de prijs voor het middel vervijfvoudigde tot € 170.000 per patiënt per jaar, waardoor zorgverzekeraars het niet langer wilden vergoeden.
VIVA-nominatie voor Marleen Kemper

Iedereen kan tot en met 2 december stemmen op zijn of haar favoriet van de lijst met 400 vrouwen die volgens het vrouwenblad uitblinken in hun vakgebied, onderverdeeld in de categorieën zorgdragers, creatieven, krachtpatsers, techtalenten, wereldverbeteraars en zakenwonders.

Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business zijn gestart of een bijzondere prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken”, aldus VIVA. De winnaars worden op 12 december bekendgemaakt. https://www.viva.nl/viva400/zorgdragers/

Document acties

Back to top