Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Politie zoekt apotheken die Vichy-producten missen

09-07-2019
Bij een controle vorige week in Amsterdam heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van onder meer vijftig Vichy-producten. De politie wil graag in contact komen met apothekers in de regio Noord-Holland, Amsterdam of Midden-Nederland die deze producten missen.
Politie zoekt apotheken die Vichy-producten missen

Een motoragent hield op vrijdag 5 juli rond 18.00 uur op de Loosdrechtsdreef in Amsterdam een auto aan met een Pools kenteken. Terwijl de agent de auto controleerde, vertelde een bestuurder van een andere auto hem dat kort daarvoor vanuit de Poolse auto een zak in de berm was gegooid.

De twee inzittenden van de Poolse auto, mannen van 40 en 41 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden als verdachten van diefstal of heling van deze producten.

Naast de parfums van bekende merken en scheermesjes vond de politie bij de buit ook ongeveer vijftig tubes en potjes van het merk Vichy. Deze producten zijn naar alle waarschijnlijkheid vorige week gestolen in één of meerdere apotheken in de regio Noord-Holland, Amsterdam of Midden-Nederland. De politie wil graag in contact komen met apothekers die deze producten missen, via het telefoonnummer 06-10078496. Ze kunnen de voicemail inspreken, waarnaar de politie zo snel mogelijk zal terugbellen.

Mobiel banditisme

De twee verdachten passen volgens de politie in het beeld van ‘mobiel banditisme’. Dit zijn rondtrekkende dadergroepen zonder vaste woon- of verblijfplaats, die zich in wisselende samenstellingen schuldig maken aan vermogensdelicten. Samen met het Openbaar Ministerie en Detailhandel Nederland wil de politie deze vorm van criminaliteit aanpakken, “zodat de daders weten dat in Nederland niet gratis gewinkeld kan worden”.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Diefstal, Politie
Back to top