Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Inbrekers slaan toe bij apotheek in Zwijndrecht

PW20 - 06-05-2019
Twee inbrekers hebben zondagnacht rond vijf uur ingebroken in de Centraal Apotheek in Zwijndrecht. Volgens apotheker Ale Bosma hebben de inbrekers niets buitgemaakt. “Maar de materiële schade is groot.”
Inbrekers slaan toe bij apotheek in Zwijndrecht

De inbrekers waren donker gekleed met capuchon of bivakmuts en zijn vanuit de Burgemeester Jansenlaan, waar de apotheek is gevestigd, weggerend richting de Langeraarstraat. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Het is de inbrekers niet gelukt in de apotheek te komen doordat een winkelier die in de straat woont wakker was geworden van breekgeluiden en polshoogte kwam nemen, vertelt Bosma. “Met een breekijzer en een mes kwamen de inbrekers op de man af, maar ze besloten toch maar om er vandoor te gaan.”

Door de deuren met driepuntssluiting moesten de inbrekers veel geweld gebruiken om binnen te komen, waardoor ze niet verder zijn gekomen dan de hal voor de ingang van de apotheek, aldus Bosma. “De schade is groot, maar de deuren hebben de inbrekers wel kunnen tegenhouden. Voor de zekerheid heb ik wel meteen een stalen rolluik besteld.”

Afgelopen februari werd ingebroken in een andere apotheek in Zwijndrecht. In die maand kregen ook vijf apotheken in Rotterdam en Capelle aan den IJssel in één weekend bezoek van inbrekers. De politie in Rotterdam is nog bezig met een onderzoek naar deze inbraken. De inbrekers zijn op zoek naar geld, geneesmiddelen werden tot nu toe niet gestolen, aldus een woordvoerder van de politie.

Document acties

gearchiveerd onder: Rotterdam, Inbraak, Diefstal
Back to top