Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

EMA in januari 2020 operationeel aan de Zuidas

PW26 - 14-06-2019
Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zal vanaf 20 januari 2020 volledig operationeel zijn in het nieuwe pand aan de Amsterdamse Zuidas. Op 15 november van dit jaar krijgt het EMA de sleutel van de nieuwbouw en zal begonnen worden met de verhuizing van het huidige, tijdelijke onderkomen in Sloterdijk naar de Zuidas, aldus vice-directeur Noël Wathion.
EMA in januari 2020 operationeel aan de Zuidas

“We garanderen dat onze werkzaamheden tijdens de verhuizing niet onderbroken worden”, zei Wathion vrijdag op een persbijeenkomst in het SPARK-gebouw in Sloterdijk, dat hij als “cosy” omschreef.

Onduidelijk is nog of het personeelsbestand tegen die tijd weer op volle sterkte is. Van de 900 medewerkers die op het EMA-hoofdkwartier in Londen werkzaam waren, zijn er inmiddels 464 naar Nederland overgegaan. 313 anderen telewerken tot september nog vanuit de Britse hoofdstad. Een ander deel heeft de organisatie verlaten.

“We hebben 20 tot 25% van onze capaciteit ingeleverd sinds bekend werd dat we van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland zouden verhuizen”, lichtte Wathion toe. “Maar we zijn druk bezig nieuwe deskundigen aan te nemen om weer op volle sterkte te kunnen opereren. Maar dat is een complex proces.”

Voor posities bij het EMA bestaat overigens grote belangstelling; inmiddels zijn zo’n vijfduizend sollicitaties binnengekomen.

Document acties

Back to top