Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Bruins start gesprekken in India over tekorten

PW43 - 17-10-2019
In zijn zoektocht naar partners om de medicijntekorten op te lossen, voert minister Bruno Bruins van Medische Zorg gesprekken in India. Hij bezoekt het land in het kader van het staatsbezoek van de koning en een handelsmissie.
Bruins start gesprekken in India over tekorten

Niet alleen Nederland heeft er last van als de productie van grondstoffen voor geneesmiddelen hapert door vervuiling of productieproblemen, benadrukt Bruins. Ook de farmaceutische industrie in India is steeds afhankelijker van grondstoffen uit bijvoorbeeld China.

Over dit probleem heeft de minister inmiddels gesproken met de Indiase minister Harsh Vardhan voor Gezondheidszorg en Welzijn, de koepel van geneesmiddelfabrikanten en de toezichthouder voor medicijnen in India.

De Nederlandse bedrijven die meedoen aan de handelsmissie in India komen uit de sectoren gezondheidszorg, water, digitale innovatie en land- en tuinbouw. Volgens Bruins hebben de besprekingen tot nu toe naar schatting € 650 miljoen opgeleverd aan contracten tussen Nederlandse en Indiase bedrijven en kennisinstellingen.

Document acties

gearchiveerd onder: medicijntekorten, India, Bruins
Back to top