Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Brocacef neemt apotheekketen Thio Pharma over

PW31/32 - 23-07-2019
Brocacef Groep neemt 20 van de 21 eigendomsapotheken over van de keten Thio Pharma Apotheken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de overname goedgekeurd, meldt Brocacef.
Brocacef neemt apotheekketen Thio Pharma over

De van Thio Pharma overgenomen apotheken krijgen op termijn allemaal de naam BENU Apotheek op de winkelpui. Alleen de Stichtse Apotheek de Bilt blijft buiten de transactie en zal als enige apotheek in Nederland verder gaan onder de naam Thio Pharma. 

Alle medewerkers van de 20 apotheken van Thio Pharma – apothekers, apothekersassistenten, bezorgers en apotheekmedewerkers – stappen over naar de BENU-organisatie. Ook de zes medewerkers van het hoofdkantoor van Thio Pharma in Maassluis gaan mee. Apotheker Percy Thio, die de apotheekketen in 2001 heeft opgericht, zal als adviseur een jaar lang de integratie ondersteunen voor BENU.  

Brocacef zegt met de aankoop van Thio Pharma het netwerk van apotheken in Nederland verder te verstevigen. De 20 overgenomen apotheken zijn gevestigd in Midden-Nederland, Zuid-Holland en Brabant, waarvan de helft onderdeel is van een gezondheidscentrum. Thio Pharma heeft een gemiddelde jaaromzet van € 2,2 miljoen per apotheek. 

De twee apotheekketens hebben volgens Brocacef al langer een intensieve samenwerking, omdat de 21 eigendomsapotheken van Thio Pharma partnerapotheken zijn van BENU. Dat betekent dat Thio Pharma onder meer gebruikmaakt van de zorgcontractering – zoals de BENU Medicijnscan - , energielevering en afvalverwerking, en de groothandelsdiensten van Brocacef.

Goedkeuring ACM

Na de acquisitie van de apotheken van Thio Pharma heeft Brocacef straks 336 eigendomsapotheken en 145 partnerapotheken, en verstevigt daarmee verder zijn positie als grootste apotheekorganisatie van Nederland. 

De voorgenomen overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Brocacef geeft aan deze procedure, die naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond, met vertrouwen tegemoet te zien. 

In 2017 moest Brocacef na de overname van Mediq van de ACM 89 apotheken afstoten – 38 eigendomsapotheken en 51 franchise- en partnerapotheken – omdat de concentratie BENU-apotheken in bepaalde gebieden te hoog werd. 

Document acties

gearchiveerd onder: Thio Pharma, NZa, Brocacef, Apotheken
Back to top