Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘Informatie over palliatieve sedatie moet beter’

PW49 - 28-11-2019
Palliatieve sedatie wordt steeds vaker toegepast, maar de informatievoorziening voor patiënten en naasten is nog niet op orde. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.
‘Informatie over palliatieve sedatie moet beter’

Patiënten en hun naasten hebben behoefte aan goede informatie over palliatieve sedatie, blijkt uit een onderzoek van de patiëntenfederatie onder achthonderd mensen die in de afgelopen vijf jaar met palliatieve sedatie van een naaste te maken hebben gehad.

Naasten zijn doorgaans tevreden over het handelen van zorgverleners, maar de informatievoorziening kan beter, schrijft Patiëntenfederatie Nederland. Het gaat daarbij om informatie over het verloop van het proces, wat het verschil is met euthanasie, mogelijkheid thuis te sterven, welke middelen gebruikt worden en wat de werking ervan is.

Verder is de patiëntenfederatie blij met de initiatieven om informatievoorziening rondom palliatieve zorg te verbeteren, zoals de campagne en publiekswebsite over palliatieve zorg van het ministerie van Volksgezondheid. Maar de informatie over palliatieve sedatie blijft hierbij achter. Patiëntenfederatie Nederland vindt dat dit snel moet verbeteren, gezien de toename van palliatieve sedatie.

Document acties

gearchiveerd onder: palliatieve sedatie
Back to top