Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorginstituut gaat GVS-medicatie anders beoordelen

27-11-2018
Voor opname in het Geneesmiddelvergoedingssysteem (GVS) moeten registratiehouders vanaf volgend jaar een farmaco-economische evaluatie indienen bij een verwachte budgetimpact van een geneesmiddel van € 10 miljoen per jaar. Dat meldt het Zorginstituut Nederland.
Zorginstituut gaat GVS-medicatie anders beoordelen

Een farmaco-economische evaluatie is nu verplicht als de budgetimpact, drie jaar na introductie op de markt, meer dan € 2,5 miljoen per jaar bedraagt. 

Omdat het geneesmiddelenlandschap aanzienlijk is veranderd sinds de invoering van deze procedure in 2012 heeft het Zorginstituut Nederland besloten de grens vanaf volgend jaar op te hogen. Met deze aanpassing verwacht het instituut meer consistentie te bereiken tussen de evaluaties van intramurale en extramurale geneesmiddelen.

Het besluit is alleen van toepassing op de farmaco-economische evaluaties; een analyse van de budgetimpact en een beoordeling van de therapeutische waarde blijven een standaardonderdeel van de procedure.

Na de beoordeling van het dossier adviseert het Zorginstituut Nederland aan de minister voor Medische Zorg, die besluit of het geneesmiddel in het GVS wordt opgenomen voor vergoeding vanuit het basispakket.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Geneesmiddelenvergoedingssysteem
Back to top