Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Papierloze bijsluiter gelanceerd

15-03-2018
Bij de hoestpastilles van BronPharma is de papieren bijsluiter vervangen door een QR-code op het doosje en de blister. Consumenten ontvangen de bijsluiter digitaal als pdf of kunnen de ingesproken bijsluiter laten voorlezen.
Papierloze bijsluiter gelanceerd

Naast de besparing van veel papier heeft een QR-code als voordeel dat een klant al bij het schap de bijsluiter kan lezen, vertelt apotheker Bas Bruines, samen met apotheker Rob de Wolf eigenaar van BronPharma. “Ook borgen we hiermee dat de bijsluiter altijd beschikbaar is en up to date. Papieren bijsluiters worden vaak weggegooid omdat terugstoppen in het doosje een drama is.”

Een consument kan de pdf lezen op zijn smartphone of de in vijf talen ingesproken bijsluiter via een link beluisteren. “Zo is ook voor de ruim één miljoen laaggeletterden de informatie voortaan toegankelijk. Ook hebben we de iconen voor laaggeletterden van de KNMP opgenomen in de bijsluiter”, aldus Bruines. Klanten die toch een hard copy willen kunnen de apotheek vragen de pdf te printen.

Na afronding van deze pilot gaat BronPharma de papieren bijsluiters van alle gezondheidsproducten in het assortiment vervangen door een QR-code.

Document acties

Back to top