Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Tekorten geneesmiddelen opnieuw gestegen

PW12 - 15-03-2018
Het aantal geneesmiddelentekorten is in 2017 gestegen tot 732, tegenover 710 in 2016. Sinds 2010 lopen de tekorten steeds verder op. Dat meldt KNMP Farmanco, de website voor geneesmiddelentekorten.
Tekorten geneesmiddelen opnieuw gestegen

Volgens de KNMP hebben de inspanningen van de Werkgroep Geneesmiddelentekorten, onder supervisie van het ministerie van Volksgezondheid, nog niet tot gewenste resultaten geleid. In een brief aan de Tweede Kamer kondigde voormalig staatssecretaris Van Rijn vorig jaar twintig maatregelen aan om tekorten te voorkomen, met als belangrijke stap de oprichting van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten. 

De afgekondigde administratieve maatregelen zijn volgens de KNMP echter onvoldoende om het tij te keren. “We kampen in Nederland met een imperfecte markt, daarom moeten we grotere stappen zetten”, aldus voorzitter Gerben Klein Nulent.

KNMP Farmanco noteert een nieuw tekort voor het jaarlijkse overzicht als een geneesmiddel landelijk minimaal veertien dagen niet verkrijgbaar is. Meldingen door apothekers verifieert KNMP Farmanco altijd bij de fabrikanten.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Handel, verkrijgbaarheid
Back to top