Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ontwenningsmiddel Refusal tijdelijk weer beschikbaar

05-11-2018
Het ontwenningsmiddel Refusal 250 mg-tabletten (RVG 03182) is tijdelijk weer leverbaar. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). In maart liet de vergunninghouder weten dat de producent van de grondstof disulfiram is gestopt.
Ontwenningsmiddel Refusal tijdelijk weer beschikbaar

De beperkte voorraad disulfiram die nog beschikbaar was, is nu verwerkt tot tabletten waardoor er nu tijdelijk weer Refusal leverbaar is. Naar schatting zal het middel voor maximaal een jaar beschikbaar zijn.

De Antabus dispergette bruistabletten 400 mg (RVG 01032) zijn nog niet beschikbaar.

Om de productie te kunnen hervatten, zijn de vergunninghouders van Refusal en Antabus in overleg met andere grondstofleveranciers. Geneesmiddelen met disulfiram van een nieuwe grondstofleverancier zullen volgens het CBG op korte termijn echter nog niet beschikbaar zijn.

Het CBG adviseert voorschrijvers om patiënten die disulfiram gebruiken deze behandeling te laten continueren. Omdat de beschikbaarheid van Refusal tijdelijk zal zijn, wordt ontraden patiënten die zijn overgestapt op een andere behandeling, weer over te zetten op Refusal.

Ook bij nieuwe patiënten adviseert het CBG om een alternatief ontwenningsmiddel te gebruiken.  

Naar aanleiding van het tekort had de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) tot en met vandaag toestemming gegeven om medicijnen met disulfiram te importeren uit andere EU-landen.

 

 

 

Document acties

Back to top