Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nederland organiseert conferentie antibioticaresistentie

PW42 - 05-10-2018
Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) organiseert Nederland in april 2019 een wereldwijde ministeriële conferentie over de strijd tegen antibioticaresistentie. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg bekend gemaakt tijdens de G20 in Argentinië.
Nederland organiseert conferentie antibioticaresistentie

Bij deze bijeenkomst met de twintig grootste economieën van de wereld heeft Bruins onder meer afspraken gemaakt over de aanpak van antibioticaresistentie. De G20-ministers hebben hun handtekening gezet onder een verklaring over zorgvuldig gebruik van antibiotica, steun aan maatregelen voor infectiepreventie en samenwerking op het gebied van onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe antibiotica.

Doel van de conferentie in 2019 is onder meer terug te kijken op de resultaten van de afgelopen jaren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. De zogenoemde One Health-aanpak, waarin de samenwerking tussen gezondheidszorg en de veterinaire sector centraal staat, blijft hierbij het uitgangspunt.  

Volgens Bruins staat antibioticaresistentie bovenaan de internationale agenda mede door de jarenlange inzet van Nederland. De urgentie is groot: als niet wordt ingegrepen kan een simpele blaasontsteking in de toekomst levensbedreigend worden.

Nederland organiseerde ook in 2014 een wereldwijde conferentie over antibioticaresistentie, die de basis vormde voor het WHO Global Action Plan on Antimicrobial Resistance.

 

Document acties

Back to top