Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Klinische farmacie AHZ integreert in ziekenhuizen

14-11-2018
Om beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte van de patiënt gaan de afdelingen klinische farmacie van Apotheek Haagse Ziekenhuizen (AHZ) integreren in het HagaZiekenhuis, LangeLand Ziekenhuis en het Haaglanden Medisch Centrum.
Klinische farmacie AHZ integreert in ziekenhuizen

De overdracht naar de ziekenhuizen staat gepland voor het einde van dit jaar: de toestemmingsprocedure bij de Nederlandse Zorgautoriteit is in gang gezet.

Volgens de ziekenhuisapotheek van het Hagaziekenhuis is het logisch om de farmaceutische zorg te organiseren vanuit het ziekenhuis zelf, omdat de klinische farmacie inmiddels sterk is verweven met de zorgprocessen in de ziekenhuizen.

De afdelingen klinische farmacie van AHZ zijn al gevestigd in de ziekenhuizen, daardoor voelen de medewerkers van deze apotheek zich ook meer verbonden met het betreffende ziekenhuis.

De overdracht geeft AHZ naar eigen zeggen de ruimte om zich verder te specialiseren in voorraad- en individuele bereidingen, het uitvoeren van laboratoriumonderzoeken en de inkoop en logistiek van geneesmiddelen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Ziekenhuisfarmacie
Back to top