Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Klinisch kankeronderzoek zoeken met app

PW20 - 03-05-2018
Artsen kunnen voortaan eenvoudiger zien waar klinisch onderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen wordt uitgevoerd. Met de MTB-app, een initiatief van het AMC en het Radboudumc, zijn alle oncologische trials in Nederland volledig te doorzoeken.
Klinisch kankeronderzoek zoeken met app

Een Moleculair Tumor Board (MTB) is een relatief nieuwe overlegvorm tussen medisch specialisten van verschillende disciplines waarin patiënten besproken worden op basis van het moleculair profiel van hun tumor.

De MTB-app maakt het, volgens het Radoudumc, makkelijker voor artsen om hun kankerpatiënten attent te maken op mogelijke nieuwe behandelmethodes. De app is inmiddels beschikbaar in de app-stores.

Alle trials van Nederlandse instituten zijn opgenomen in de app, evenals de trials van nabijgelegen Duitse en Belgische instituten. Met de MTB-app is het mogelijk de volledige tekst van oncologische trials uit verschillende databases – trialregister.nl, clinicaltrails.gov en oncokb.org – te doorzoeken op meerdere kenmerken.

De app is ontwikkeld op initiatief van Carla van Herpen, internist-oncoloog bij het Radboudumc, en Hanneke van Laarhoven, internist-oncoloog bij het AMC. Het Citrienfonds van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en ZonMw is financier van de app. Het programma ‘Naar regionale oncologienetwerken’ van het Citrienfonds wil de vorming van regionale oncologienetwerken in Nederlands stimuleren.

 

 

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: App, Kanker, Onderzoek, klinisch
Back to top