Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheekketens stappen over op pin only-betalen

PW43 - 23-10-2018
In bijna alle zestig Boots-apotheken en in de vijftig Medsen-apotheken kunnen klanten alleen nog met pinpas betalen. De overige ketenapotheken stimuleren meer pin en minder contante betalingen, meldt de branchevereniging voor ketenapotheken ASKA.
Apotheekketens stappen over op pin only-betalen

De belangrijkste reden om het contant betalen sterk te verminderen is de veiligheid van apotheekmedewerkers en het beperken van de administratieve lasten. Klanten blijken volgens de branchevereniging in de praktijk weinig moeite te hebben met de overstap van contant naar pinbetaling, mits dit goed wordt uitgelegd en er voldoende pinautomaten aanwezig zijn in de apotheek.

Ter voorbereiding op het overstappen naar pin only is het volgens de ASKA wel aan te raden betalingen per creditcard mogelijk te maken en via een flyer patiënten te informeren over de nieuwe betalingsvoorwaarden. Naast Boots en Medsen zijn bij de ASKA aangesloten: Benu Apotheken (320 apotheken), Thio Pharma (22 apotheken) en Zorggroep Almere (16 apotheken). Deze apotheekketens zijn pin only aan het testen of hebben dat inmiddels ingevoerd bij een deel van hun apotheken.

Document acties

Back to top