Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hoogste punt bereikt nieuwe EMA-gebouw in Amsterdam

PW38 - 13-09-2018
In de verhuizing van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Amsterdam wordt volgende week een mijlpaal bereikt: het hoogste punt van de nieuwbouw aan de Zuidas. Dat heeft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer gemeld.
Hoogste punt bereikt nieuwe EMA-gebouw in Amsterdam

Het kantoorgebouw en conferentiecentrum voor het EMA, dat in anderhalf jaar tijd wordt gerealiseerd, is in de afgelopen zes weken elke dag bijna drie meter de lucht ingegaan, aldus Bruins.

De kern van het EMA-gebouw is tachtig meter hoog en heeft twintig verdiepingen en 1300 werkplekken. In november 2019 moet het gereed zijn en vanaf januari 2019 is het Spark-gebouw, gevestigd naast het NS-station Amsterdam Sloterdijk, beschikbaar als tijdelijke huisvesting voor het agentschap.

In maart 2019 verhuist het EMA definitief in het geheel van Londen naar Amsterdam.

De eerste medewerkers wonen al in Nederland en hebben een huis gevonden en een school voor hun kinderen. Medewerkers krijgen hierbij een-op-eenbegeleiding, zodat zij een goede start kunnen maken in Nederland.

Volgens Bruins levert de verhuizing van het EMA naar Amsterdam niet alleen direct maar ook indirect een bijdrage aan de economie. Naar verwachting komen er jaarlijks zo’n 36.000 zakelijke bezoekers naar het EMA, met alle economische voordelen van dien.

Sinds de aanwijzing van Amsterdam als nieuwe vestigingsplaats heeft het EMA al 3500 open sollicitaties ontvangen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: EMA
Back to top