Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CBG en Kijksluiter maken animatievideo’s

PW51/52 - 06-12-2018
Om medicijninformatie voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken, gaan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en Stichting Kijksluiter samenwerken bij de ontwikkeling van bijsluitervideo’s.
CBG en Kijksluiter maken animatievideo’s

Stichting Kijksluiter biedt animatievideo’s aan waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter in begrijpelijke spreektaal en in meerdere talen wordt uitgelegd. De samenwerking tussen het CBG en Kijksluiter moet ervoor zorgen dat de beschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie in de animatievideo’s verzekerd is.

De bijsluitervideo’s komen in 2019 voor iedere Nederlander beschikbaar.

Het CBG ontwikkelt A4-tjes met daarop de belangrijkste informatie over een geneesmiddel plus een gebruikersinstructie. Deze praktische informatie is patiëntvriendelijk opgeschreven en aangevuld met visuele aspecten zoals pictogrammen. De animaties van Kijksluiter en deze A4-tjes van het CBG zijn een aanvulling op de papieren bijsluiter.

Onlangs is ook het Netwerk Patiënteninformatie gestart, met als doel het online zoeken naar betrouwbare, begrijpelijke informatie over medicijnen te vereenvoudigen voor patiënten.

Voor dit initiatief is het CBG een samenwerking aangegaan met Bijwerkingencentrum Lareb, KNMP, NHG, Patiëntenfederatie Nederland, Nivel, en Pharos.

Document acties

gearchiveerd onder: Kijksluiter, CBG, Bijsluiters
Back to top