Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Campagne om mannen te betrekken bij anticonceptie

27-09-2018
Om mannen en vrouwen beter te laten nadenken over gedeelde verantwoordelijkheid voor anticonceptiegebruik zijn Kenniscentrum Seksualiteit Rutgers en Soa Aids Nederland een online campagne gestart.
Campagne om mannen te betrekken bij anticonceptie

Vrouwen dragen vooral de lasten van anticonceptie, want zij moeten naar een arts, op gezette tijden aan hun anticonceptie denken, en hebben mogelijk last van bijwerkingen. Bovendien betalen ze vanaf hun eenentwintigste jaar voor anticonceptie via het eigen risico of een aanvullende verzekering.

De onrechtmatige verdeling van de lasten tussen mannen en vrouwen wordt volgens Rutgers en Soa Aids Nederland steeds meer gevoeld en meer vrouwen roepen mannen op ook hun verantwoordelijkheid te nemen.

Voor deze campagne delen Rutgers en Soa Aids Nederland via Facebook en Instagram filmpjes van jonge mannen en vrouwen die praten over anticonceptie, gedeelde verantwoordelijkheid en het samen kiezen van een geschikte anticonceptiemethode.

Daarnaast zijn er verschillende Youtubers en influencers – populaire mensen op social media – die de campagne onderschrijven en een eigen bijdrage leveren.

 

Document acties

Back to top