Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Saal van Zwanenberg Ereprijs voor Jan Schellens

29-11-2017
Prof. dr. Jan Schellens heeft de Saal van Zwanenberg Ereprijs ontvangen. De Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) kent deze prijs eens in de twee jaar toe aan een vooraanstaand wetenschapper of clinicus in het geneesmiddelenonderzoek.
Saal van Zwanenberg Ereprijs voor Jan Schellens

De jury kenschetst Jan Schellens als drijvende kracht achter tal van klinische geneesmiddelenstudies, die zich onder meer richten op het vertalen van nieuwe biologische inzichten naar nieuwe behandelingsstrategieën. Hij speelt ook een centrale rol in de maatschappelijke discussie rond veelbelovende maar dure oncolytica.

Jan Schellens is internist-oncoloog bij het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek en hoogleraar bij het departement Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Ook was hij lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en de Commissie Farmaceutische Hulp van het Zorginstituut Nederland.

De Saal van Zwanenberg Ereprijs is aan Schellens uitgereikt op 24 november. De prijs bedraagt € 25.000 en is vernoemd naar Dr. Saal van Zwanenberg, die in 1923 het farmaceutische bedrijf Organon oprichtte.

Document acties

Back to top