Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kees Kramers nieuwe hoogleraar medicatieveiligheid

PW49 - 29-11-2017
Kees Kramers is met ingang van 1 november benoemd tot hoogleraar medicatieveiligheid aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.
Kees Kramers nieuwe hoogleraar medicatieveiligheid

Kramers is deskundig op het gebied van medicatieveiligheid in het ziekenhuis en werkt sinds 1989 in het Radboudumc. Hij is lid van de vakgroepen Farmacologie-Toxicologie en Interne Geneeskunde en houdt zich onder meer bezig met patiëntenzorg en onderwijs- en onderzoekstaken.

Sinds 2010 is hij parttime gedetacheerd naar de afdeling Klinische Farmacie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Verder ontwikkelde hij een farmacotherapielijn voor geneeskundestudenten en onderwijs op het gebied van medicatieveiligheid voor beginnende arts-assistenten.

Kramers is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Farmacologie en Biofarmacie en was betrokken bij de oprichting van het Nijmeegs Expertisecentrum voor Complexe Farmacotherapie, een regionaal samenwerkingsverband van ziekenhuisapothekers, regionale huisartsen en openbaar apothekers.

Kramers studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde in het Radboudumc opleidingen tot internist en internist-klinisch farmacoloog. In 1995 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar antistoffen die een rol spelen bij nierfalen bij de auto-immuunziekte systemische lupus erythematodes.

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Personalia, benoemingen, Kramers K
Back to top